ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Η ατυχία «λάβωσε» τις προσδοκίες

 

Η ατυχία «λάβωσε» τις προσδοκίες διάκρισης από τις γυναίκες της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Για τη Βασιλική Μιλλούση στη δοκό τα πράγματα «στράβωσαν» με το «καλημέρα», αφού μια πτώση στην είσοδο του προγράμματός ουσιαστικά την έθεσε εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης, παρότι έβγαλε ικανοποιητικά το υπόλοιπο πρόγραμμά της, που βαθμολογήθηκε με 14,600 βαθμούς.

Για τη Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς, αν και ο αγώνας εξελίχθηκε καλά στο «έκτο πέταγμα», δεν μπόρεσε να έχει τη στήριξη που επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να έχει και αυτή πτώση. Ετσι περιορίστηκε στους 12,066 βαθμούς, που την αφήνουν εκτός συνέχειας.

Στο σύνθετο ατομικό, η Αργυρώ Αφράτη έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό, τελικά όμως την έχασε για μόλις 15 χιλιοστά του βαθμού. Η Ελληνίδα αθλήτρια βαθμολογήθηκε με 49,933 β. στο άθροισμα των οργάνων, που την έφεραν στην 25η θέση της κατάταξης, με την Τσέχα Βεντούλα Μέρκοβα, που συμπλήρωσε την 24άδα του τελικού, να έχει 49,948 βαθμούς.

Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε στο ίδιο αγώνισμα και η Ιωάννα Ξουλόγη, που συμετείχε στη δοκό ισορροπίας (12,366 β.) και στις ασκήσεις εδάφους (12,433 β.), ωστόσο κάποιες πτώσεις τής στέρησαν την πρόκριση στον τελικό.

Υπενθυμίζεται ότι στους άνδρες οι Λευτέρης Πετρούνιας και Βασίλης Κωνσταντινίδης έχουν προκριθεί στον αυριανό τελικό των κρίκων, με τον πρώτο να είναι το φαβορί για το χρυσό. Αντίθετα αποκλείστηκαν από τους τελικούς των οργάνων τους οι Βλάσσης Μάρας (μονόζυγο), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο), Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), Αντώνης Τανταλίδης (ασκήσεις εδάφους).

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Η ατυχία «λάβωσε» τις προσδοκίες

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |