Δύο ευκαιρίες για επαναφορά

Για τα καλά έμπλεξε η Εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ, αφού πλέον ακόμα και ο στόχος της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης τίθεται σε αμφιβολία. Με απολογισμό μέχρι τώρα μία νίκη και δύο ήττες, η Εθνική έχει δύσκολο έργο στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές για τη λήξη της α’ φάσης. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα τους «οικοδεσπότες» του α’ ομίλου Φινλανδούς, ενώ αύριο Τετάρτη θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με την Πολωνία.

Αν και θεωρητικά το ματς με την Πολωνία είναι που θα κρίνει το αν η Εθνική θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για τους αγώνες της τελικής φάσης της διοργάνωσης, εντούτοις και η σημερινή αναμέτρηση με τη Φινλανδία είναι κρίσιμη, για πολλούς λόγους. Σε πρακτικό επίπεδο μια νίκη σήμερα δεν αρκεί για την πρόκριση, ωστόσο θα ανοίξει το δρόμο στην Εθνική ακόμα και για κατάληψη της 3ης θέσης, ακόμα και της 2ης (σε περίπτωση ευνοϊκών αποτελεσμάτων), ενώ θα δώσει πλεονέκτημα σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες. Από την άλλη, για τους πάντες στο ελληνικό συγκρότημα η νίκη θεωρείται μονόδρομος για τον τομέα της ψυχολογίας, προκειμένου να ανέβει η διάθεση και να καλυτερεύσει το κλίμα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Πολωνία και της ενδεχόμενης συνέχειας.

Κρίνονται πολλά με Φινλανδία

Με μέχρι τώρα απολογισμό μια εύκολη νίκη επί της Ισλανδίας, μια ήττα από τη Γαλλία, στην οποία απλά μάζεψε τη διαφορά σε ανεκτά επίπεδα στο τέλος, και άλλη μια από τη Σλοβενία, κόντρα στην οποία η νίκη χάθηκε μέσα από τα χέρια της, η Ελλάδα αναζητεί ένα επιτυχές αποτέλεσμα συνοδευόμενο από καλή εμφάνιση. Η εικόνα στο τρίτο ματς, κόντρα στη Σλοβενία, όπου παρά την ήττα οι Ελληνες διεθνείς έδειξαν ένα σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απ’ ό,τι κόντρα στη Γαλλία, ανοίγει παράθυρο αισιοδοξίας για τις δύο επόμενες αναμετρήσεις. Αρκεί βέβαια να αποφευχθούν τα λάθη στα κρίσιμα σημεία, όπως κόντρα στους Σλοβένους, και να βγει εντός αγωνιστικού χώρου ακόμα μεγαλύτερο πάθος για την επιτυχία απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

 

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Εθνική θα βρεθεί στη φάση των «16», παρά τις μέτριες μέχρι τώρα εμφανίσεις. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση κόντρα στη Σλοβενία, αλλά στάθηκε και στα κακώς κείμενα, όπως τα τραγικά ποσοστά στα μακρινά σουτ (3/20 3ποντα) και στα προβλήματα στο τρανζίσιον παιχνίδι.

«Λαβωμένοι» οι Φινλανδοί

Από την πλευρά τους οι «οικοδεσπότες» Φινλανδοί αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του ομίλου, αφού με κορυφαίο τον νεαρό άσσο των Σικάγο Μπουλς, Μαρκάνεν, και με ένα μαχητικό σύνολο, μετρούν μέχρι τώρα δύο νίκες (απέναντι σε Γαλλία και Ισλανδία) και μια ήττα, από τη Σλοβενία στη 2η παράταση. Ωστόσο, για σήμερα ο τεχνικός της Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, πονοκεφαλιάζει για τις συμμετοχές δυο βασικών στελεχών, των Κοϊβίστο και Γουίλσον, που είναι τραυματίες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ

13.45 Ισλανδία – Σλοβενία (ΕΡΤ2)

16.30 Πολωνία – Γαλλία (ΕΡΤ1)

20.00 Φινλανδία – ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σλοβενία 6, Φινλανδία 5, Γαλλία 5, Πολωνία 4, ΕΛΛΑΔΑ 4, Ισλανδία 3.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Ισραήλ)

ΣΗΜΕΡΑ: Ουκρανία – Λιθουανία (15.45), Ιταλία – Γερμανία (18.30), Ισραήλ – Γεωργία (21.30)

Ιταλία 5, Λιθουανία 5, Γερμανία 5, Γεωργία 4, Ουκρανία 4, Ισραήλ 4.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Ρουμανία)

ΧΤΕΣ: Ουγγαρία-Τσεχία 85-73, Κροατία – Μαυροβούνιο 76-72

ΣΗΜΕΡΑ: Τσεχία – Μαυροβούνιο (15.00), Κροατία – Ισπανία (17.45 ΕΡΤ1), Ρουμανία – Ουγγαρία (20.30)

Κροατία 6, Ουγγαρία 4, Τσεχία 4, Ισπανία 4, Μαυροβούνιο 4, Ρουμανία 2.

Σημ.: δεν συμπεριλαμβάνεται ο χτεσινοβραδινός αγώνας Ισπανίας – Ρουμανίας.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ (Τουρκία)

ΧΤΕΣ: Ρωσία – Βέλγιο 76-67, Λετονία – Μ. Βρετανία 97-92

ΣΗΜΕΡΑ: Ρωσία – Λετονία (14.15), Μ. Βρετανία – Σερβία (17.00), Τουρκία – Βέλγιο (21.30)

Ρωσία 6, Σερβία 5, Λετονία 5, Βέλγιο 4, Μ. Βρετανία 3, Τουρκία 3,.

Δύο ευκαιρίες για επαναφορά

Αθλητισμός, Μπάσκετ |