Η FINA προτείνει στη ΔΟΕ 10 νέα αγωνίσματα ενόψει Τόκιο

Την προσθήκη δέκα αγωνισμάτων στο πρόγραμμα κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων προτείνει στη ΔΟΕ η FINA, ενόψει της διοργάνωσης του 2020 στο Τόκιο. Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου ζητά ουσιαστικά να συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και τα 42 αγωνίσματα πισίνας που διεξάγονται στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αντί για 32 που είναι ως σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η FINA προτείνει να μπουν στον πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο τα 50άρια σε ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα (σε άνδρες και γυναίκες), τα 800μ. ελεύθερο ανδρών, τα 1.500μ. ελεύθερο γυναικών, καθώς και οι δύο μικτές «σκυταλοδρομίες» (4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική), όπου κάθε χώρα μετέχει με δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Η τελική απόφαση ανήκει φυσικά στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δεν απορρίπτει την επέκταση του Ολυμπιακού πρόγραμματος με περαιτέρω αγωνίσματα, αρκεί να μη συνοδεύεται από αύξηση των αθλητών/τριών. Υπό αυτό το πρίσμα, αλλά και με δεδομένη την επιθυμία της ΔΟΕ να αυξηθεί ο αριθμός των μικτών αγωνισμάτων, τις καλύτερες πιθανότητες εισόδου στο Ολυμπιακό πρόγραμμα φαίνεται να έχουν τα δύο ομαδικά αγωνίσματα, τα οποία λογικά δεν θα αυξήσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων (οι ομάδες απαρτίζονται εν πολλοίς από κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν προκριθεί σε ατομικά αγωνίσματα ή μετέχουν σε άλλες «σκυταλοδρομίες»).

Η FINA έχει προτείνει επίσης την αύξηση των ομάδων στο γυναικείο τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων από 8 σε 12 (όσες μετέχουν και στους άνδρες), με παράλληλη μείωση των αθλητών/τριών στο ρόστερ κάθε ομάδας από 13 σε 11, ώστε ο αριθμός των συμμετεχόντων να μείνει σχεδόν αναλλοίωτος (264 συνολικά έναντι 260 μέχρι τώρα

Η FINA προτείνει στη ΔΟΕ 10 νέα αγωνίσματα ενόψει Τόκιο

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |