Η IAAF διατηρεί τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) διατήρησε σε ισχύ την ποινή αποκλεισμού της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, αφού τα μέλη του έχουν την άποψη ότι έχει μεν σημειωθεί πρόοδος στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά αυτό δεν αρκεί.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ως εκ τούτου το Συμβούλιο της IAAF αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστεί ο αποκλεισμός της Ρωσίας και θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις» δήλωσε ο Ρούνε Άντερσεν, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής (Task Force) που έχει συσταθεί για να παρακολουθεί την πρόοδο της Ρωσίας σε θέματα αντιντόπινγκ.

«Έχουμε την εντύπωση ότι θέλουν να εκπληρώσουν όλα τα επιθυμητά κριτήρια και πραγματικά έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τη Ρωσία και τον Rusada (τον Οργανισμό αντιντόπινγκ της χώρας), ώστε να εκπληρωθούν και τα τελευταία κριτήρια» πρόσθεσε ο κ. Άντερσεν.

Μεταξύ των κριτηρίων αυτών, το στέλεχος της IAAF ανέφερε την «έλλειψη ουσιαστικών και ολοκληρωμένων ελέγχων» και την «μη τιμωρία συγκεκριμένων προπονητών για το ντόπινγκ αθλητών τους». Επίσης ζητούν από τη Ρωσία την πλήρη αποδοχή της έκθεσης ΜακΛάρεν, η οποία αποκάλυψε το οργανωμένο κρατικό ντόπινγκ στη χώρα.

 

Η IAAF διατηρεί τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |