Η Liberty Media πήρε την F1 με 4,4 δισ δολλάρια

Η Liberty Media πήρε την F1 με 4,4 δισ δολλάρια

 

Η Φόρμουλα Ενα άλλαξε και επίσημα ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς από τα χέρια του Μπέρνι Έκλστοουν πέρασε στην εταιρεία «Liberty Media» του Αμερικανού μεγιστάνα της καλωδιακής τηλεόρασης, Τζον Μαλόουν. Το κόστος της συμφωνίας φθάνει τα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια και χθες οι μέτοχοι της αμερικανικής εταιρείας ενέκριναν τις προτάσεις για την αγορά της Φόρμουλα Ενα. Ετσι η διαδικασία πέρασε στο επόμενο στάδιο και θα γίνει επίσημα η μεταβίβαση των μετοχών στους νέους ιδιοκτήτες.

Αυτό έγινε καθώς ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους μετόχους οι προτάσεις για να μετονομαστεί και η «Liberty Media» σε «Liberty Formula One Group». Η συγκεκριμένη εταιρία, η μεγαλύτερη στον κόσμο που ασχολείται με τα ΜΜΕ και την επικοινωνία, με δραστηριότητα σε 30 χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, είναι, επίσης, ιδιοκτήτρια της ομάδας μπέιζμπολ Ατλάντα Μπρέιβς.

Ο Εκλστοουν, εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ενα, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της πώλησης και δήλωσε ότι του έχει ζητηθεί να συνεχίσει για τρία χρόνια στο πόστο του. Ο 85χρονος Βρετανός επιχειρηματίας στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχει μετατρέψει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μια επιχείριση με ετήσιο τζίρο περίπου 1.9 δισ. δολαρίων.

 

 

Η Liberty Media πήρε την F1 με 4,4 δισ δολλάρια

Auto-Moto, Αθλητισμός |