Η Renault παρουσίασε το μονοθέσιο του 2017 με στόχο την 5η θέση

Η Renault παρουσίασε στο Λονδίνο το μονοθέσιό της για τη νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα. Οι οδηγοί αγώνων της ομάδας, ο Γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ και ο Βρετανός Τζόλιον Πάλμερ, έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου με την κωδική ονομασία R.S.17, με το οποίο η Renault στοχεύει στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η Renault, η οποία πανηγύρισε την διετία 2005-06 τους τίτλους σε οδηγούς (με τον Φερνάντο Αλόνσο) και κατασκευαστές, επέστρεψε το 2016 στη Φόρμουλα Ένα ως κατασκευαστής, ύστερα από την εξαγορά της ομάδας της Lotus. Το κιτρινόμαυρο μονοθέσιο είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που παράχθηκε μετά την επιστροφή της Renault στους αγώνες της Φόρμουλα Ένα ως εργοστασιακής ομάδας, αλλά το πρώτο, για το οποίο η εταιρεία έχει επιβλέψει ολόκληρη την διαδικασία σχεδιασμού. Η ομάδα, της οποίας το κύριο εργοστάσιο είναι στην Αγγλία, ωστόσο αυτό για τους κινητήρες βρίσκεται στη Γαλλία, επένδυσε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο στην αύξηση του αριθμού εργαζομένων και στις υποδομές με στόχο την επιστροφή στην κορυφή έως το 2020.

 

Οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ελπίζουν ότι η R.S.17 θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν σημαντικά σε σύγκριση με την ένατη θέση που κατέλαβαν στο περυσινό πρωτάθλημα κατασκευαστών, όταν ο Πάλμερ και ο -τότε «ομόσταυλός» του- Κέβιν Μάγκνουσεν συγκέντρωσαν οκτώ βαθμούς. Ο Μάγκνουσεν αποχώρησε από τη Renault με προορισμό τη Haas και, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του, επελέγη ο έμπειρος Χούλκενμπεργκ από τη Force India.

 

«Το 2017 θα είναι μια σπουδαία χρονιά, μια κρίσιμη χρονιά» σχολίασε ο πρόεδρος της Renault Sport Racing, Ζερόμ Στολ, και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά το μονοθέσιο εξελίσσεται από εμάς κι εμείς περιμένουμε να είμαστε πέμπτοι. Έχουμε την ομάδα, τους οδηγούς, τους συνεταίρους και την οργάνωση».

 

Ο τεχνικός διευθυντής της Renault, Μπομπ Μπελ, προέβλεψε ότι τα κέρδη στην απόδοση θα είναι περίπου 5% σε σχέση με το 2016, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους νέους τεχνικούς κανονισμούς, οι οποίοι στόχο έχουν να κάνουν τα μονοθέσια του 2017 πιο γρήγορα και πιο δύσκολα στην οδήγηση.

 

Στην διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε η πρόσληψη του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Αλέν Προστ, σε θέση ειδικού συμβούλου της ομάδας. Επίσης, στην παρουσίαση έγινε γνωστό ότι ο Σεργκέι Σιρότκιν θα είναι ο τρίτος (και «αναπληρωματικός») οδηγός της Renault για το 2017. Ο 21χρονος Ρώσος είναι στην ομάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της ως οδηγός δοκιμών.

Η Renault παρουσίασε το μονοθέσιο του 2017 με στόχο την 5η θέση

Auto-Moto, Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |