Νίκη και εκπληκτικό σερί Marquez στο Sachsenring

Ο τελευταίος αγώνας του Moto GP πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ήταν ο αγώνας του Sachsenring στη Γερμανία. Εξελίχθηκε σε στεγνή πίστα και πραγματικά ήταν πολύ καλός, αφήνοντας περιθώρια για συζητήσεις στη διάρκεια των διακοπών. Σε μια πίστα που στατιστικά αλλά και απότι φάνηκε στις δοκιμές, ταίριαζε απόλυτα στη Honda, ο Marc Marquez συνέχισε ένα εκπληκτικό σερί που έχει στη Γερμανία. Για 8η συνεχόμενη φορά, κατέκτησε pole position και νίκη! Με τη νίκη του αυτή, σε συνδυασμό και με τις επιδόσεις των υπολοίπων, ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα στρίβοντας πρώτος και δείχνοντας πως θα διεκδικούσε τη νίκη χωρίς αντίσταση από τον Pedrosa που έστριψε πίσω του.

Όμως σύντομα, ο Jonas Folger που μέσα στην πατρίδα του, ξεκίνησε από την 5η θέση, βρέθηκε πίσω από τον Marquez. Πριν τη μέση του αγώνα, έχοντας φοβερό ρυθμό, ο Folger πέρασε τον Marquez ανεβαίνοντας στην 1η θέση. Αφού διατηρήθηκε στην κορυφή για μερικούς γύρους, δεν απέφυγε το λάθος στο φρενάρισμα της 1ης στροφής και είδε τον Marquez να τον περνάει. Ο Folger μείωσε αμέσως τη διαφορά αλλά σύντομα «έχασε» και πάλι τα φρένα στο ίδιο σημείο. Ένα 3ο λάθος φρενάρισμα, στο ίδιο πάντοτε σημείο, τον έκανε να μειώσει το ρυθμό του, που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ταχύτερος από τον αντίστοιχο του Marquez και να αρκεστεί στη 2η θέση. Έτσι, έγινε ο πρώτος Γερμανός που ανέβηκε στο βάθρο του Γερμανικού αγώνα στο Moto GP και φυσικά ήταν και ο καλύτερος αναβάτης με Yamaha. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Dani Pedrosa που έκανε έναν ήσυχο αγώνα, χωρίς να έχει το ρυθμό να ακολουθήσει τους δύο πρώτους αλλά και χωρίς να απειληθεί από όσους ακολουθούσαν.

Στην 4η θέση ακολούθησε ο Maverick Vinales. Μέχρι τη μέση του αγώνα ήταν οριακά στη δεκάδα, όμως λίγους γύρους πριν το τέλος ανέβασε ρυθμό, εκμεταλλεύθηκε λάθη των αντιπάλων του και ανέβηκε στην 4η θέση. Μόλις 7 δέκατα πίσω του, τερμάτισε ο Valentino Rossi σε έναν αγώνα που η Yamaha δεν έδειξε να βολεύεται. Ο Rossi ξεκίνησε δυνατά, κέρδισε θέσεις αλλά έχασε πολλές δυνάμεις δίνοντας μάχες για πολλούς γύρους με 3 Ducati. Αφού κατάφερε να τους επιβληθεί, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Vinales και περιορίστηκε στην 5η θέση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Alvaro Bautista σε ένα πολύ καλό αγώνα.

Εξαιρετικός ήταν και ο Aleix Espragaro με την Aprilia που πάλεψε δυνατά και πήρε άξια την 7η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Dovizioso, Zarco και Crutchlow. Ο Jorge Lorenzo μετά την εκκίνηση ανέβηκε μέχρι και την 3η θέση αλλά στη συνέχει αυποχώρησε και τερμάτισε τελικά 11ος. Ο Danilo Petrucci ξεκίνησε 2ος αλλά δεν πήγε καθόλου καλά στον αγώνα και χάνοντας συνεχώς θέσεις, τερμάτισε 12ος μπροστά από τις δύο KTM των Pol Espargaro και Bradley Smith αντίστοιχα.

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος προηγείται ο Marquez και τον ακολουθούν οι Vinales, Dovizioso και Rossi με μόλις 10 βαθμούς; Να χωρίζουν τον 1ο από τον 4ο της βαθμολογίας. Επόμενος αγώνας, το GP του Brno στην Τσεχία στις 6 Αυγούστου.

 

 

Νίκη και εκπληκτικό σερί Marquez στο Sachsenring

Auto-Moto, Αθλητισμός |