Χωρίς τον Φέντερερ το Ρολάν Γκαρός

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποφάσισε να μη δώσει το «παρών» στο φετινό Ρολάν Γκαρός, θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε καταπόνηση του οργανισμού του, στον πλέον απαιτητικό τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο 35χρονος Ελβετός, που επέστρεψε δριμύτερος μετά τα προβλήματα τραυματισμού, κατακτώντας τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, το 18ο σε τουρνουά Grand Slam, αποφάσισε να απέχει από το γαλλικό όπεν (το έχει κατακτήσει μόλις μια φορά το 2009), θέλοντας να διατηρηθεί όσο το δυνατόν πιο φρέσκος και να αγωνίζεται για πολλά χρόνια ακόμα στο ATP Tour. Το γαλλικό όπεν αρχίζει στις 28 Μάη και ο Φέντερερ, αιτιολογώντας την απουσία του είπε: «Πρέπει να αναγνωρίσω ότι ο σωστός προγραμματισμός θα είναι το “κλειδί” για την μακροζωία μου στο τένις. Έτσι, η ομάδα μου κι εγώ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν αγωνιστώ σε επιφάνεια με χώμα, δεν θα είναι προς το συμφέρον μου και για την προετοιμασία μου για τη συνέχεια της σεζόν στο χόρτο. Θα μου λείψουν οι Γάλλοι οπαδοί και ανυπομονώ να τους δω την επόμενη χρονιά».

Ο Φέντερερ είχε χάσει εξαιτίας τραυματισμού το Ρολάν Γκαρός και της περασμένης, και τότε ήταν η πρώτη απουσία του από το 1999, όταν και πρωτόπαιξε σε αυτό.

Ο «βασιλιάς», μετά τον θρίαμβό του στο Αυστραλιανό όπεν στη Μελβούρνη, νίκησε στο Indian Wells τον Μάρτιο και δύο εβδομάδες αργότερα στο Miami Open.

Χωρίς τον Φέντερερ το Ρολάν Γκαρός

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |