Συνεχίζει η Νίκη στην Α2 πόλο / ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Σήμερα θα σφραγιστεί τυπικά η παραμονή της Νίκης Βόλου στην Α2 πόλο, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα  για τον ΟΥΚ που  χθες είχε δυο ήττες. Η Νίκη είχε νίκη και ισοπαλία  και σήμερα παίζει με ΟΥΚ και Νηρέα .Ο ΓΣ Περιστερίου έχει το απόλυτο και έχει σωθεί σίγουρα, ενώ ο Μίλων δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό, μετά τη διεξαγωγή των 4ης και 5ης αγωνιστικής του Ομίλου Καθόδου (πλέι άουτ) του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Ανδρών, το Σάββατο (15/7), αλλά για τις υπόλοιπες ομάδες που θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία γίνεται «χαμός» και θα είναι καυτές οι μάχες μέχρι και το φινάλε (σώνονται οι 4 πρώτες της τελικής κατάταξης).

Κάποιες ομάδες, βέβαια όπως η ΝΙΚΗ , είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από κάποιες άλλες, αλλά όλα θα παιχτούν μαθηματικά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές (6η και 7η) ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 16/7.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου:

Μίλων – Νηρέας Χαλανδρίου 7-9, ΝΕ Πατρών – ΟΥΚ Βόλου 7-5, Ιωνικός – Νίκη Βόλου 8-8, ΝΟ Ρεθύμνου – ΓΣ Περιστερίου 3-12, ΟΥΚ Βόλου – Ιωνικός 8-9, Νίκη Βόλου – ΝΟ Ρεθύμνου 8-5, Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΕ Πατρών 12-6, ΓΣ Περιστερίου – Μίλων 10-4.

Η Βαθμολογία (5 αγ.)

  1. ΓΣ Περιστερίου (59-22) 18
  2. Νηρέας Χαλανδρίου (50-36) 12
  3. Ιωνικός (39-36) 12
  4. Νίκη Βόλου (35-37) 10

…………..

  1. ΝΟ Ρεθύμνου (31-45) 7
  2. ΝΕ Πατρών (30-40) 6
  3. ΟΥΚ Βόλου (42-50) 5
  4. Μίλων (27-47) 1

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών σήμερα Κυριακή 16/7:

κολ. Νέας Σμύρνης: Ο9.30 ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ- ΜΙΛΩΝ

κολ. Νέας Σμύρνης: 10.30 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

κολ. Περιστερίου: 10.00 ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

κολ. Περιστερίου: 11.00 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

κολ. Νέας Σμύρνης: 18.30 ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ- ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

κολ. Νέας Σμύρνης: 19.30 ΜΙΛΩΝ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ

κολ. Περιστερίου: 18.30 ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

κολ. Περιστερίου: 19.30 ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Εκτός του ΓΣ Περιστερίου που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών και του Μίλωνα που θα βρίσκεται στη Β’ Εθνική, όλες οι άλλες ομάδες έχουν πιθανότητες να σωθούν και να υποβιβαστούν.

Τις λιγότερες πιθανότητες παραμονής  ΔΕΝ έχει ο προτελευταίος ΟΥΚ Βόλου, αλλά η ΝΕ Πατρών που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω του. Κι αυτό γιατί βρίσκεται 4 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως το πρωί, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει τον ΓΣ Περιστερίου που έχει το 5/5 και έχει δείξει πως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα από όσες συμμετέχουν στα πλέι άουτ. Σε περίπτωση ήττας η ΝΕΠ αποχαιρετά την κατηγορία. Φυσικά αν κερδίσει βάζει…επιπλέον σενάρια, στα οποία και πάλι όμως οι πιθανότητες της είναι λίγες, αφού δεν εξαρτάται μόνο από τον εαυτό της.

Ο ΟΥΚ από τη μεριά του έχει δύο παιχνίδια στα οποία αν κερδίσει θα ελπίζει στην παραμονή. Αρχικά αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου και στη συνέχεια το Ρέθυμνο. Αν κερδίσει και τους δύο αγώνες φτάνει τους 11 βαθμούς και θα ελπίζει σε μη νίκη της έτερης βολιώτικης ομάδας απέναντι στο Νηρέα Χαλανδρίου στην τελευταία αγωνιστική. Βέβαια εφόσον συμβούν όλα αυτά Νηρέας θα είναι βαθμολογικά αδιάφορος, όμως το νεαρό της ηλικίας των παικτών τους κάνουν…επικίνδυνους και κάθε άλλο παρά αδιάφορους. Αυτή τη στιγμή ο Νηρέας είναι η ομάδα με τους δεύτερους περισσότερους βαθμούς στη διαδικασία των πλέι άουτ (12 έναντι 15 του ΓΣΠ και 10 των Ιωνικού και Νίκη Βόλου) έχοντας χάσει μόνο από το Περιστέρι (δύσκολα με 8-6). Συνεπώς ο ΟΥΚ με 2/2 χρειάζεται μόνο μία συνθήκη, την μη νίκη της έτερης βολιώτικης ομάδας για να σωθεί, πράγμα που του δίνει αρκετές πιθανότητες. Είναι σίγουρο πως το πρωί θα παλέψει με νύχια και με δόντια.

Από την άλλη, ο Ιωνικός έχει μεν 12 βαθμούς, όμως για να είναι σίγουρος θέλει τη νίκη απέναντι στο Νηρέα το πρωί ή έστω την ισοπαλία χωρίς όμως αυτή να τον εξασφαλίζει στο 100%. Το κακό για την ομάδα του Δημήτρη Κρητικού είναι πως έχει να αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική το Περιστέρι. Το ίδιο –  βαθμολογικά – ισχύει και για την ομάδα του Χαλανδρίου, η οποία εάν ηττηθεί το πρωί από τον Ιωνικό, ενδέχεται – με μεγάλες πιθανότητες – να παίζει…τελικό παραμονής με τη Νίκη Βόλου το απόγευμα.

 

Όλα αυτά φυσικά εφόσον ο ΝΟ Ρεθύμνου έχει κερδίσει τον ήδη υποβιβασμένο – μεν, πλην πάντα μαχητικό δε – Μίλωνα. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο ο ΝΟ Ρεθύμνου θα θέλει νίκη επί του ΟΥΚ Βόλου για να σωθεί. Το ίδιο όμως ενδέχεται να θέλει και ο αντίπαλός του! To Ρέθυμνο παρά την ήττα του από τη Νίκη Βόλου, με δύο νίκες απέναντι στον Μίλωνα και τον ΟΥΚ σώζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όχι όμως 100%!

Συνεπώς, η κατάσταση είναι περίπλοκη και υπάρχουν πολλά παιχνίδια στα αυριανό πρόγραμμα που μπορούν να αποδειχθούν τελικοί…

Συνεχίζει η Νίκη στην Α2 πόλο / ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ