Έως 18/8 οι δηλώσεις συμμετοχής  για  τα Πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Έως  18/8  θα γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής  για  τα Πρωταθλήματα ΕΠΣΘ 2017-2018

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θεσσαλίας εχει  δημοσιοποιήσει Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων, Κυπέλλου και Ακαδημιών της ΕΠΣ Θεσσαλίας περιόδου 2017-2018.

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν μέχρι και την 18/08/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 στην ‘Ενωση:  Την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην παραπάνω ημερομηνία και υο παράβολο συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ποσό εκατό πενήντα (150) ευρώ( +Την ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. ποσό εκατό (100) ευρώ)

Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση (άρθρ.21 παρ. 7 του ΚΑΠ) , άλλως αποκλείονται από το πρωτάθλημα. Επίσης δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενώσεις-ΕΠΟ).  ‘Όσα σωματεία δεν αποστείλουν με την δήλωση συμμετοχής τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου.

 Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 23-24/9/2017 για την Α΄ και 7-8/10/2017 για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.  Η κλήρωση των αγώνων Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4/9/2017.

‘Όλα τα σωματεία οφείλουν υποχρεωτικά να δηλώσουν ως έδρα τους γήπεδο με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα.

Κανείς αγώνας δε θα διεξάγεται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, εάν την ίδια ώρα αγωνίζεται εντός έδρας ομάδα της Γ’ Εθνικής της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες των ευρύτερων περιοχών Αλμυρού, Ν. Αγχιάλου και Βελεστίνου, σε ότι αφορά διεξαγωγή αγώνων ομάδων της περιοχής στις εν λόγω κατηγορίες.   Τα ανωτέρω δεν ισχύουν μόνο στην περίπτωση που αλλαγή της ημέρας ή της ώρας διεξαγωγής της αναμέτρησης δεν είναι δυνατή λόγω έλλειψης γηπέδων, ή άλλων πιθανών προβλημάτων, ως ενδεικτικά προθεσμίες ολοκλήρωσης αυτών κ.α.

 

Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο αν δεν εξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας (αποζημίωση – έξοδα μετακίνησης και διαμονής), ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα.

Σωματείο που επιθυμεί την παρουσία παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνα του, πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Θ., με αίτησή του, που είναι το αρμόδιο όργανο για τον ορισμό. Τα έξοδα αποζημίωσης του παρατηρητή διαιτησίας, βαρύνουν το σωματείο.

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κ.Α.Π.  Τα σωματεία της Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, δύνανται να διατηρούν στην δύναμή τους μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών.  Στους αγώνες των είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

 

Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30η  Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο (2) σωματεία (αρθ. 19 παρ.2β του ΚΑΠ).

Όλα τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή της Α’ ποδοσφαιρικής τους ομάδας, κάτοχο ταυτότητας Προπονητή ΕΠΟ τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ, ενώ τα σωματεία της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας προαιρετικά,  Για τα σωματεία της Β’ κατηγορίας ισχύει η εξαίρεση πρόσληψης προπονητή για την 1η ομάδα, εφόσον τα σωματεία που επιθυμούν να μην προσλάβουν προπονητή, λόγω οικονομικής αδυναμίας και αποκλειστικά για την περίοδο 2017-18 να αιτηθούν εγγράφως την εξαίρεση προσληψης στην ΕΠΣΘ πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου την απόφαση τους. Σε περίπτωση μη τήρησης των διατάξεων θα εφαρμόζονται οι αντίστοιχες κυρώσεις από τον ΚΑΠ.

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  Συμμετέχουν δέκα έξι (16) ομάδες σε έναν όμιλο. 

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ ΑΡΗΣ ΜΕΛΛΙΣΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΠΗΛΕΑΣ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ ΠΥΡΑΣΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 

  1. Οι δεκαέξι (16) ομάδες του, με την επιφύλαξη της ολοκληρώσεως της προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής, θα συμμετάσχουν σε τριάντα (30) αγωνιστικές, δέκα πέντε (15) αγωνιστικές στον Α’ γύρο και δέκα πέντε (15) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την 16η θέση. 2. Η πρώτη ομάδα προάγεται απευθείας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2018-2019 (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ) 3. Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 13η και την 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. 4. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 , εάν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, εάν υποβιβασθούν τρεις (3) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, εάν υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019,

ενώ εάν υποβιβασθούν πέντε (5) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. 5. Σε περίπτωση κατά την οποία μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής δεν καλυφθούν οι 16 προβλεπόμενες θέσεις, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το σύνολο των υφισταμένων ομάδων και αναλόγως θα ακολουθήσει σχετικό διορθωτικό του παρόντος.

 

 

Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   Το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους των είκοσι δύο (22) ομάδων συνολικά.

Ο αριθμός συμμετοχής ομάδων στην Β’ Κατηγορία είναι ενδεικτικός και πιθανόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Β’ Κατηγορία έχει κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης των αγώνων της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν .

 

  1. Η πρώτη ομάδα του 1ου ομίλου και η πρώτη ομάδα του 2ου ομίλου, προάγονται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την περίοδο 2018-2019 και θα αγωνιστούν σε ένα (1) αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή. 2. Oι ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της B’ Κατηγορίας στον 1ο και 2ο όμιλο δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής προάγεται στην Α’ Κατηγορία για την περίοδο 2018-2019.
  2. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πέντε (5) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στον πρώτο και δεύτερο όμιλο υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 . ‘Έτσι θα υποβιβασθούν στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία απευθείας δέκα (10) ομάδες συνολικά από τους δύο ομίλους.

 

 

Αγωνιστική Περίοδος 2018 – 2019

Όλα τα Σωματεία που θα συμμετέχουν στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία την περίοδο 2018-2019 θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον (1) ένα τμήμα στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ περιόδου 2018-2019. Σε αντίθετη περίπτωση το Σωματείο θα υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία και την θέση του θα καλύπτει η αμέσως επόμενη ομάδα από τον βαθμολογικό πίνακα της Β’ Κατηγορίας που διαθέτει την παραπάνω προϋπόθεση. 2. Όλα τα Σωματεία – Μέλη θα πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζονται σε μία κατηγορία (Α’ , Β’ , Γ’ Τοπική, ή Νέων) 3. Δημιουργείται Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία με τουλάχιστον δέκα (10) ομάδες. 4. Ο αριθμός των ομάδων στις τρεις (3) κατηγορίες δύναται να τροποποιηθεί σε περίπτωση αλλαγής των κανονισμών από την ΕΠΟ.

 

 

ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

Η παρουσία ιατρού, ή νοσηλευτού ή άλλου ατόµου πιστοποιηµένου για την αντιµετώπιση επειγόντων και απειλητικών για την ζωή και την κοινωνία καταστάσεων, είναι υποχρεωτική στους αγώνες των Πρωταθληµάτων της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας. Η είσοδος των ατόµων αυτών στον αγωνιστικό χώρο για την ανάληψη των καθηκόντων τους θα επιτρέπεται από τον διαιτητή του αγώνος µε την επίδειξη σχετικής ταυτότητος η οποία θα εκδίδεται από την ΕΠΣΘ, µε εξαίρεση τους ιατρούς οι οποίοι θα επιδεικνύουν την ιατρική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωµατείο δεν έχει µεριµνήσει για την παρουσία ενός εκ των ανωτέρω ατόµων, στον υπό διεξαγωγή αγώνα, όντας υπόχρεο αποκλειστικά προς τούτο, τότε ο αγώνας δεν θα τελείται και το γηπεδούχο – υπόχρεο Σωµατείο θα χάνει τον αγώνα µε σκορ 0-3.

 

Σημαντικές ημερομηνίες :

Δηλώσεις Συμμετοχής : 31/7/2017 έως 18/8/2017 και ώρα 15:00

Κλήρωση Πρωταθλήματος & Κυπέλλου : 4/9/2017

Εναρξη Πρωταθλήματος : Α’ 23-24/9/2017 & Β’ 7-8/10/2017

 

Εναρξη Κυπέλλου : 16-17/9/2017

Έως 18/8 οι δηλώσεις συμμετοχής για τα Πρωταθλήματα ΕΠΣΘ