Εκτός τελικού ο Τεντόγλου

 

Πολύ μακριά από τα στάνταρ του και τον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7.79 στο δεύτερο άλμα και έμεινε πολύ μακριά από το όριο των 8.05 που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου, έχοντας φέτος 8.30 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, ήτοι την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2017 και έχοντας κατακτήσει το χρυσό στο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Γκροσέτο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το πρώτο άλμα στα 7.70, ενώ ήταν άκυρος στο τρίτο και πήρε τη 19η θέση συνολικά στις δύο προκριματικές σειρές.

Η έκπληξη αφορά τον αποκλεισμό του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Ρίο, τον Τζεφ Χέντερσον, που έμεινε εκτός τελικού. Εκεί, θα δώσουν το «παρών» οι Ράντεκ Γιούσκα με 8.24, Μίκαελ Μάσο με 8.15, Ρούσβαχτ Σαμάαι με 8.14, ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο, Λουβ Μανιόνγκα με 8.12, ο Μίκελ Τορνέους με 8.07, ο Αλεξάντερ Μένκοφ με 8.07, ο Γιουχάο Σα με 8.06 και ο Τζέισον Λόσον με 8.05, βάσει του ορίου. Τους ακολούθησαν οι Εμιλιάνο Λάσα, Ντάσμερ Φόρμπρς, Τζιανάν Ουάνγκ και Φαμπρίς Λαπιέρ.

 

Εκτός τελικού ο Τεντόγλου

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |