Αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Αύξηση για δεύτερο συναπτό μήνα καταγράφηκε τον Ιούνιο στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, σε μία ένδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, ο όγκος δανεισμού προς τον ιδιωτικό τομέα έπεσε για έναν ακόμα μήνα, με τη μείωση να φτάνει το -1,3%.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ιδιωτικές καταθέσεις ανήλθαν στα 120,421 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 1,09 δισεκ. σε σχέση με τον Μάιο.

Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, που αυξήθηκαν κατά 771 εκατομμύρια ευρώ και ξεπέρασαν τα 99,5 δισεκ. ευρώ. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων τονώθηκαν κατά 320 εκατομμύρια, αύξηση που ήταν ωστόσο σαφώς μικρότερη από τον προηγούμενο μήνα, όταν είχαν αυξηθεί κατά 852 εκατ. ευρώ.

Οι αύξηση των καταθέσεων συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία και επανέφερε ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά.

Αντίθετα, πτώση σημειώθηκε στον ρυθμό δανεισμού του ιδιωτικού τομέα, που αντανακλά τις περιορισμένες ευκαιρίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες.

Συνολικά η χρηματοδότηση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών μειώθηκε κατά 206 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Ελλάδα |