Β. Πλεξίδα: Με έσωσε η Παναγία από την πτώση του ελικοπτέρου

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η αρχιλοχίας Βασ. Πλεξίδα, στη λειτουργία που έγινε μετά από παράκλησή της. Η στρατιωτικός βγήκε ζωντανή από το δυστύχημα με το Χιούι. Η λειτουργία έγινε στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο.

Η ίδια περιέγραψε τα όσα βίωσε:

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξίψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα».

Η αρχιλοχίας αφιέρωσε στην Παναγία ένα καντήλι, στο οποίο είναι δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, αλλά και το κομποσκοίνι της όπως και τη φόρμα που φορούσε εκείνη την ημέρα, η οποία είναι σκισμένη από την πτώση του ελικοπτέρου.

Η συγκεκριμένη μονή έχει ξεχωριστή σημασία για τη Βασιλική Πλεξίδα, καθώς στον ελεύθερο χρόνο της την επισκεπτόταν για να προσκυνήσει, σύμφωνα με τα όσα έλεγε η μητέρα της.

«Όση ώρα είχε τις αισθήσεις της μετά την πτώση του ελικοπτέρου, προσευχόταν στη Παναγία και η Παναγία η Ακρωτηριανή ήταν αυτή που την άκουσε και σώθηκε».

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άλλοι στρατιωτικοί, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Πηγή: thetoc.gr

 

Β. Πλεξίδα: Με έσωσε η Παναγία από την πτώση του ελικοπτέρου

Ελλάδα |