«Να γίνει το 2018 το Πανελλήνιο κλειστού στην Παιανία»

 

Σε μια συνάντηση που κράτησε μία ώρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους τους πρωταθλητές στίβου που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου.

Στη συνάντηση, που έγινε για να τιμηθούν οι μεταλλιούχοι της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στη σερβική πρωτεύουσα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει και να λάβει γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός, ειδικότερα της έλλειψης εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα το κλειστό της Παιανίας.

Οι Έλληνες αθλητές, οι προπονητές τους και ο πρόεδρός του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, φρόντισαν να ενημερώσουν αναλυτικά τον κ. Τσίπρα για τις δυσκολίες που υπάρχουν και την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η Παιανία.

«Μου έχει πει ο Βασιλειάδης ότι σύντομα θα καταφέρει να βρει λύση στο κλειστό της Παιανίας, πιστεύω πως μέσα στο χρόνο το θέμα θα έχει τελειώσει», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν ενημερωμένος ακόμη και για τα ύψη που πέρασαν ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κατερίνα Στεφανίδη στο Βελιγράδι, ενώ γνώρισε όλους τους παριστάμενους αθλητές.

«Μας τιμά το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού. Χρειάζεται να επιλύσουμε μια σειρά από προβλήματα, με προτεραιότητα στο στάδιο της Παιανίας. Ο πρωθυπουργός μας είπε πως θα γίνει ότι πρέπει, ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2018 να γίνει εκεί. Μόνο θετικά αποκομίσαμε από τη σημερινή συνάντηση. Νομίζω πως θα προχωρήσουν γρηγορότερα κάποια θέματα που έχουν ήδη ξεκινήσει από καιρό», τόνισε ο κ., Παναγόπουλος.

«Ήταν μια ουσιαστική συνάντηση για να προχωρήσουν κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν, κυρίως με τις εγκαταστάσεις. Πρόκειται για προβλήματα, που μας αφορούν όλους», τόνισε ο Φιλιππίδης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως το 2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει στην Παιανία και θα έρθει να το δει. Νομίζω πως είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την επαναλειτουργία του Σταδίου, κάτι, που αν συμβεί, θα είναι επιτυχία και για τον αθλητισμό, αλλά και για την πολιτική ηγεσία», είπε η Βούλα Παπαχρήστου. Η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε πως: «Τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που μας απασχολούν. Ελπίζω πως κάποια από αυτά να γίνουν. Προτεραιότητα είναι το κλειστό της Παιανίας. Ένα στάδιο υψηλών προδιαγραφών που θα δώσει ώθηση στον αθλητισμό.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε κάποια από τα προβλήματα, όμως όχι όλα, όπως για παράδειγμα το θέμα με το ΟΑΚΑ. Ήταν μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα».

Ο «βενιαμίν» της ελληνικής ομάδας, Εμμανουήλ Καραλής, είπε πως: «Μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας και είχε την ευκαιρία να ακούσει μια σειρά από θέματα που αφορούν όλους τους αθλητές και την προετοιμασία μας».

«Να γίνει το 2018 το Πανελλήνιο κλειστού στην Παιανία»