Πήρε το χρυσό η Εθνική κωφών γυναικών!

Άλλη μια τεράστια επιτυχία για την Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών έχοντας στη σύνθεσή της τις Βολιώτισσες Σαρακατσάνη και Αγαγιώτου …κατέκτησε σήμερα το χρυσό μετάλλιο των Deaflympics (Ολυμπιάδα Κωφών) (στη Σαμψούντα)μετά την νίκη της 67-50 επί της Λιθουανίας στον μεγάλο τελικό.

Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα ήταν καλύτερες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ μέχρι και την τρίτη περίοδο. Τα πάντα όμως διαφοροποιήθηκαν στην τελευταία. Με μεγάλη ευστοχία στα σουτ από την περιφέρεια οι διεθνείς μας άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά και στο τέλος έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας. Πέρσι στο Ευρωμπάσκετ της Θεσσαλονίκης είχε πάρει πάλι την πρώτη θέση δείχνοντας τις διαθέσεις της για τους Deaflympics που διεξάγονται στην Σαμψούντα της Τουρκίας.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιόκιτε (13 (3), Μεσκίνε, Ναρουσεβιτσιούτε 7 (7 ριμπ.), Ζέγκιτε, Μπουρμπάιτε 9 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μιλασαουσκάιτε 2, Μπαρεϊκιένε, Βαλάϊτίτε 7 (3 τρίπ., 12 ριμπ.), Σεγκζντάιτε 6, Εσκερκάιτε 6.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2).

Πήρε το χρυσό η Εθνική κωφών γυναικών!