Σάββας Καλεντερίδης: Αν δεν συνέλθουμε ως κοινωνία και ως έθνος, θα μας λεηλατήσουν όλοι…

Το έχουμε τονίσει ξανά από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι η πολιτική είναι ένα δυναμικό πεδίο και ότι δεν δικαιολογείται το κενό. Όταν δημιουργείται κενό, αυτομάτως έρχεται μια άλλη δύναμη και το καλύπτει. Αυτό έγινε στην Ελλάδα, με τα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν μνημόνια δημιουργώντας ένα κενό που το κάλυψαν οι εθνολαϊκιστές, αυτό γίνεται και στη διεθνή πολιτική σκηνή, όπου η υποχώρηση της Ελλάδας σε διάφορους τομείς, δημιούργησε ένα κενό το οποίο σπεύδουν να καλύψουν όσοι έχουν ανάλογα συμφέροντα.
Ένα άλλο ζήτημα που είχαμε επίσης καλύψει, είναι το εξής. Είχαμε πει ότι αν δεν συνέλθουν και δεν σοβαρέψουν οι πολιτικοί και συνεχιστεί ο κατήφορος και η αποδυνάμωση της Ελλάδας, θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, ισχυροί και ανίσχυροι γείτονες και όχι μόνο.
Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο.

Τις τελευταίες μέρες, είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση στην ηρωική Χιμάρα, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά εθνικού διωγμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, τις 28 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής για τον απανταχού Ελληνισμό, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χιμάρας, παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, με το οποίο τους έδινε προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους, για να αολουθήσει η κατεδάφισή τους. Ο λόγος; Για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης του κέντρου της Χιμάρας!

συνέχεια στο infognomonpolitics.blogspot.gr

Σάββας Καλεντερίδης: Αν δεν συνέλθουμε ως κοινωνία και ως έθνος, θα μας λεηλατήσουν όλοι…