Εξάρθρωση κυκλώματος νόθευσης καυσίμων

Στην εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν οι ελληνικές διωκτικές αρχές σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ).
Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων, που δόθηκαν από την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών και κατόπιν συντονισμένης δράσης του ΣΕΚ, τέθηκε σε επιτήρηση, από κλιμάκιο τελωνειακών υπαλλήλων, φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο μετέφερε χημικούς διαλύτες και εισήλθε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία.
Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνέχισαν την επιτήρηση μέχρι την περιοχή της Αττικής, με το φορτηγό να καταλήγει σε παράνομη αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου. Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επέμβαση στην αποθήκη και συνελήφθησαν πέντε άτομα, τρεις Έλληνες, ένας υπήκοος Μολδαβίας και ο Βουλγαρικής υπηκοότητας οδηγός του φορτηγού και κατασχέθηκαν:
43.000 λίτρα σύνθετων οργανικών διαλυτών
χρηματικό ποσό 25.500 ευρώ
το φορτηγό με το επικαθήμενο
δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα
ένα μηχανοκίνητο ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (κλαρκ)
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Εξάρθρωση κυκλώματος νόθευσης καυσίμων

Ελλάδα |