Ένσταση για την αντικατάσταση των ανεξάρτητων από τα Νομικά Πρόσωπα

Έωλη, αυθαίρετη και παράνομη χαρακτήρισαν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (Ελένη Μεϊκοπούλου, Φωτεινή Κοκκινάκη, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ιωαν. Μολοχίδης και Ι. Αποστολάκς), την απόφαση που λήφθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για αντικατάστασή τους στα Νομικά Πρόσωπα και στις Σχολικές Επιτροπής του Δήμου.
Ο κ. Δραμητινός, χαρακτήρισε αυθαίρετη και παράνομη την αντικατάσταση τους, τονίζοντας ότι αύριο θα κατατεθεί σχετική ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. «Ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα μέχρι να μας γνωστοποιηθεί η γνωμοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Φαίνεται τους ενοχλούσε η αντιπολίτευση που γίνονταν» είπε χαρακτηριστικά. Η Φωτεινή Κοκκινάκη, χαρακτήρισε έωλη την απόφαση του Συμβουλίου, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να έρχεται ως κατεπείγον θέμα στο Συμβούλιο, καθώς δε χρήζει άμεσης λύσης. Μάλιστα άσκησε κριτική για τη στάση που κράτησε ο Μαργ. Πατσιαντάς υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πατσιαντάς δίνει σκαλοπατάκι στην Δημοτική Αρχή να φιμώσει τις μειοψηφίες. Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες».
Ο κ. Αποστολάκης, με τη σειρά του, επεσήμανε ότι θα έπρεπε και οι άλλες μειοψηφίες να αποχωρήσουν και οι άλλοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ για το νομικό κομμάτι, δήλωσε ότι «μόνο με παραίτηση ή μη άσκηση καθηκόντων γίνεται αντικατάσταση των μελών», ενώ η Ελένη Μεϊκοπούλου, σημείωσε ότι οι σύμβουλοι θα προσβάλλουν κάθε απόφαση που θα λάβει από εδώ και πέρα το Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος, ο κ. Γαργάλας, χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που γίνεται από την Δημοτική Αρχή, ενώ ια τις γνωμοδοτήσεις που προσκομίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή, τόνισε «η απόφαση στηρίχτηκε σε μία γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ που είναι το συνδιαλιστικό όργανο των ΟΤΑ και σε αυτή την γνωμοδότηση πάτησε και η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου κας Παπαγιαννίτση η οποία όμως δεν είναι τεκμηριωμένη. Υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2013 που είναι πιο πρόσφατη από αυτή της ΚΕΔΕ που είναι του 2012, σύμφωνα με την οποία ο ανεξάρτητος σύμβουλος μπορεί να κρατήσει τις θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα, εκτός από αυτές της Αντιπροεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΕΠΖ και Οικονομικής Επιτροπής». Μάλιστα ο κ. Γαργάλας πρόσθεσε ότι σε αυτή την απόφαση «υπέκυψε – οδηγήθηκε τόσο ο κ. Πατσιαντάς όσο και οι άλλες μειοψηφίες» κι όπως είπε «Χθες ήταν το ΤΕΕ, σήμερα οι ανεξάρτητοι, κι αύριο όλοι οι άλλοι».

Ένσταση για την αντικατάσταση των ανεξάρτητων από τα Νομικά Πρόσωπα

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |