Η ισχύς εν τη ενώσει για την αξιοποίηση δύο κτιρίων του Νοσοκομείου και του Μουσείου(+photos)

Την πρόθεση για ανταλλαγή χρήσης των δύο εξ’ ημισείας οικοπέδων που διαθέτει το Νοσοκομείο και το Μουσείο για την λειτουργία στο μεν ένα, ξενώνα φιλοξενίας συγγενών των ασθενών του Νοσοκομείου δυναμικότητας περί 10 κλινών και στο άλλο λειτουργία σε ιδιόκτητο πλέον κτίριο της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, μαζί με τον Σύλλογο «Φίλοι του Νοσοκομείου» και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Βόλου κ. Ελισσάβετ Νικολάου.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κων. Καραμπάτσας εξήρε το σημαντικό έργο που διατελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου» κι όπως δήλωσε «Είναι κοντά μας με την ψυχή τους με γόνιμες κι επικοδομητικές ιδέες και προτάσεις. Προτάσεις που εν μέσω των δύσκολων συγκυριών πρέπει να βάλουμε τη φαντασία μας και να δημιουργήσουμε πολλά με τα λίγα που διαθέτουμε». Μία από αυτές τις ιδέες η οποία θα γίνει πλέον υπόθεση των Υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού αντίστοιχα είναι η αξιοποίηση των δύο εξ’ ημισείας ακινήτων, ανταλλαγή χρήσης όχι ιδιοκτησιακού καθεστώτος για την λειτουργία στο ένα κτίριο ξενώνα φιλοξενίας συγγενών των ασθενών του Νοσοκομείου και στο άλλο αξιοποίησής του από το Μουσείο. Ο Διοικητής τόνισε ότι η πρόταση αυτή θα ωφελήσει και το Νοσοκομείο και το Μουσείο, και πρόσθεσε ότι υπάρχει το know how κι από άλλα Νοσοκομεία σε άλλα πόλεις που λειτουργούν αντίστοιχα ξενώνες όπως στη Θεσσαλονίκη(Θεαγένειο), Ιωάννινα κ.α.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Μπαλής πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αξιοποίησης των ακινήτων του Νοσοκομείου, έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία κι επεσήμανε ότι στον ξενώνα αυτόν θα μπορούν να φιλοξενούνται συγγενείς ασθενών που έρχονται από μακρινές περιοχές ή από τα νησιά.
Ο Διευθυντής Τ.Υ. του Νοσοκομείου κ. Κουμπαρέλος έκανε λόγω για δύο σημαντικές δομές που θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση αυτών των κτιρίων, η έκταση των οποίων είναι περίπου 200 – 250τ.μ. το καθένα
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου» Γεωργία Σταγάκη διευκρίνισε ότι μέσα στο καταστατικό του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονταν η δημιουργία ξενώνα για συνοδούς ασθενών, που τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης αποτελεί πλέον μεγάλη προτεραιότητα. Η κ. Σταγάκη, υπενθύμισε ότι είχε δοθεί ένα οικόπεδο για την δημιουργία ξενώνα στη Ν.Δημητριάδα, στην οδό Απόλλωνος, ωστόσο δεν προχώρησε το εγχείρημα λόγω του ότι ήταν μακριά από το Νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι το πλέον κατάλληλο καθώς γειτνιάζει με το Νοσοκομείο.
Τέλος η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Βόλου κ. Ελισσάβετ Νικολάου, επεσήμανε ότι αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση αυτή του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι με την αξιοποίηση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων να στεγάζεται μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και να μην αναγκάζεται το Μουσείο να πληρώνει ενοίκιο, όπως γίνεται τώρα.

axiopoisi nosokomeio moyseio ktiria (2) axiopoisi nosokomeio moyseio ktiria (3) axiopoisi nosokomeio moyseio ktiria (5)

Sia

Η ισχύς εν τη ενώσει για την αξιοποίηση δύο κτιρίων του Νοσοκομείου και του Μουσείου(+photos)

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |