Η ΛΑΕ Μαγνησίας για τους πλειστηριασμούς

Δελτίο Τύπου
Από την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη, συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με τους πλειστηριασμούς που θα συνεχίσουν να διεξάγονται στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Από το τέλος Σεπτέμβρη η κυβέρνηση αναβαθμίζει και κλιμακώνει την επίθεση αυτή, αφού, όπως εξαγγέλλει και η ίδια, θα έχει ολοκληρώσει το ηλεκτρονικό σύστημα αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και η διεξαγωγή των πλειστηριασμών θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, στα κατά τόπους συμβολαιογραφικά γραφεία. Μια διαδικασία που αφενός αποσκοπεί στην μαζική παραχώρηση της μικροϊδιοκτησίας  των πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας  στους  τραπεζίτες, τα funds και τα κοράκια, ενώ  συγχρόνως επιχειρεί, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας,  να κάμψει την αντίσταση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, που μέχρι τώρα έχει καταφέρει ουσιαστικές νίκες. 

Από τις 6 Σεπτέμβρη 2017 που ξεκινάει και πάλι η διαδικασία των πλειστηριασμών, μετά τη διακοπή του Αυγούστου, η δυναμική παρουσία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς,  θα συνεχίσει την προστασία της λαϊκής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας και συγχρόνως θα εντατικοποιήσει την προετοιμασία και το σχεδιασμό για την  αντίσταση και την αποτροπή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Για την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την αποτροπή αρπαγής της λαϊκής περιουσίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η  μαζικοποίηση του κινήματος και οι στοχευμένες  δράσεις, που θα είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, εμπλοκής και δυναμικής παρουσίας των  μελών των κινημάτων, στήριξη και ενεργοποίηση των πολιτών που πλήττονται από τους πλειστηριασμούς, ενεργοποίηση των φορέων που έχουν αναφορά σε δανειολήπτες, ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας για να σταθεί αλληλέγγυα και να αντισταθεί απέναντι στην επιχειρούμενη αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, η οποία ολοκληρώνει την εξαθλίωση και περιθωριοποίηση των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας που έχουν πληγεί από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στην επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουμε  με ενότητα και αγώνα, ακολουθώντας διαδικασίες που μαζικοποιούν και ισχυροποιούν το κίνημα χωρίς ηγεμονισμούς και  με αποφάσεις που είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών και  συμμετοχής του συνόλου των πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων.

Το επόμενο διάστημα  θα συνεχιστεί και θα προετοιμαστεί  ο σχεδιασμός  αντιμετώπισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με κατάληξη την πανελλαδική συγκέντρωση των κινημάτων που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, χωρίς αποκλεισμούς, ώστε  να αποφασιστεί από κοινού το πλαίσιο δράσης, αντίστασης και αντιμετώπισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στον Βόλο, όλοι και όλες στα Δικαστήρια την Τετάρτη 6/9 και κάθε Τετάρτη, να βάλουμε φραγμό στη λεηλασία της λαϊκής περιουσίας!!

Η ΛΑΕ Μαγνησίας για τους πλειστηριασμούς

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |