Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

 

Θέμα: « Κάλεσμα Αγώνα για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη »

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική που δρα σε βάρος τους.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 μας καλεί, εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες, να παλέψουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, καταδικάζοντας τις δυνάμεις που τα προωθούν και τα στηρίζουν.

Υπογραμμίζουμε πως είμαστε απέναντι και ενάντια σε κάθε πολιτική και πολιτικό που απειλεί τα Δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, την Αξιοπρεπή Διαβίωσή μας, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική και πολιτικό που απειλεί το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τη Δωρεάν Παιδεία.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε απόπειρα κατάλυσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλλήματα που προβάλλονται κατά κόρον απ’ το πολιτικό σύστημα και έχουν ως μόνο σκοπό τη χειραγώγηση και υποταγή μας.

Με συνέπεια στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απορρίπτουμε τις πολιτικές των φερέφωνων της τρόικας οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο σχολείων, στην αποπομπή εκπαιδευτικών από τα σχολεία, στο γκρέμισμα των ονείρων της νέας γενιάς, στο μαρασμό του δημόσιου σχολείου και οδηγούν στη χειραγώγηση και υποταγή του εκπαιδευτικού και του μαθητή, στην ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην ιδιωτικοποίηση του πιο σπουδαίου των κοινωνικών αγαθών, της παιδείας.

Είμαστε αντίθετοι στη χειραγώγηση, που εκείνοι αποκαλούν αξιολόγηση, επειδή θέλουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές περήφανους και ανυπότακτους και όχι ραγιάδες σε κάθε τυφλό εκτελεστή αυτών των πολιτικών.

Καλούμε την νεολαία μας, τους φοιτητές και τους μαθητές μας, καλούμε κάθε πολίτη εργαζόμενο ή άνεργο, καλούμε κάθε οργανωμένο σωματείο και κάθε κίνηση, να συμμετέχει ση μαζική, δυναμική και ενωτική εκδήλωση αγώνα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Φέτος, με πρώτους οργανωτές τους Φοιτητές μας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και συμπαραστάτες την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Εργατικό Κέντρο Βόλου και την ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, συμμετέχουμε όλοι σε ένα ξεσηκωμό ενάντια σε κάθε μνημονιακή πολιτική, σε κάθε αντιλαϊκή, σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική με οδηγούς τα οράματα που σμίλεψαν την αντίσταση του Νοέμβρη του 1973.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλες τις φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις και όλες τις οργανώσεις πολιτών, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, να διαχύσουν το νόημα του Πολυτεχνείου και το πνεύμα της απαλλαγής απ’ οποιαδήποτε ξένη εξάρτηση. Καλούνται να διατρανώσουν το πνεύμα αντίστασης σε κάθε χώρο ώστε αυτή η αντίσταση να κορυφωθεί εκείνη την ηρωική επέτειο, στις 17 Νοέμβρη του 2013.
Εκείνη τη μέρα, στη Θόλο του Πανεπιστημίου, πρέπει, ακόμη πιο μαχητικά, να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, με ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία.
Εκείνη τη μέρα, με την κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο θα τιμήσουμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς λεύτεροι και θα δώσουμε υπόσχεση ότι κάθε μέρα θα τους τιμούμε με τους αγώνες μας για την ελευθερία και την κοινωνική προκοπή.
Εκείνη τη μέρα, μνήμης και αγώνα πρέπει να βροντοφωνάξουμε για ακόμη μία φορά:

ΌΧΙ στην πολιτική εξάρτησης και υποταγής των μνημονίων
ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική που βιώνουμε
ΌΧΙ στην καταρράκωση της εκπαίδευσης
ΌΧΙ στην κατάλυση του Πανεπιστημιακού ασύλου και της ελευθερίας στη γνώση

ΝΑΙ στα οράματα του Νοέμβρη του ‘73
ΝΑΙ στην εθνική ανεξαρτησία
ΝΑΙ στη λαϊκή κυριαρχία.
ΝΑΙ σε μία δωρεάν παιδεία για όλο το λαό.
________________________________________

Σημειώνουμε το πρόγραμμα της Αγωνιστικής Εκδήλωσης
Πρόγραμμα
• Στις 17 Νοέμβρη 2014, στις 12:00 στο Ηρώο θα πραγματοποιηθεί κατάθεση Στεφανιών από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, τα Κινήματα, τους Φορείς και τους πολίτες.
• Στις 17 Νοέμβρη 2014, στις 17:00 στη Θόλο του Πανεπιστημίου στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθούν.
• Κεντρικές Πολιτικές Ομιλίες από εκπροσώπους των Φοιτητικών.
• Χαιρετισμοί συμμετεχόντων Φορέων.
• Ανάγνωση Ψηφισμάτων.
• Πορεία στους δρόμους του Βόλου μέχρι το Δημαρχείο.

Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας 

της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Σωκράτης Σαβελίδης                         Μαρία Γιαννουλή

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |