Κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ

Όλα τα μέτωπα του νερού εξακολουθούν να είναι ανοικτά με την κυβέρνηση να ανακοινώνει αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΥΑ  με τη μνημονιακή λογική της ανάκτησης του κόστους και τη ΔΕΥΑΜΒ να αποφασίζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών και διακοπή νερού σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η δημοτική αρχή  εξακολουθεί να πιέζει με υποβολή προστίμων την εγκατάσταση υδρομετρητών, να ρυπαίνει το πόσιμο νερό στις ορεινές κοινότητες με χλώριο ,  να επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκινώντας από τις  Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων  και να στέλνει σε δίκες συναγωνιστές της Κίνησης. Τελευταία, επιπλέον, επιχειρεί να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των πολιτών του ορεινού όγκου που από το 2011 στέκεται δυναμικά και αποτελεσματικά απέναντι στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η συντονιστική επιτροπή της Κίνηση καλεί σε συνάντηση τους πολίτες των χωριών και της πόλης που ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, για ενημέρωση, συζήτηση γύρω από όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και για τις εκδηλώσεις που έγιναν τελευταία με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων στην Αθήνα και τη Μεσοχώρα και στις οποίες συμμετείχε η Κίνηση και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις.

Η συνάντηση θα γίνει στις Σταγιάτες, την Τετάρτη 7 Ιούνη, στις 8:00μμ, στο καφενείο του χωριού.

Γιατί ενημερωμένοι και ενωμένοι πολίτες δεν χαλαρώνουν και δεν ξεΝΕΡΟνουν.

 

Κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό