Λαμπρός ο εορτασμός της συμπλήρωσης 250 χρόνων ιστορίας του Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο

ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ                                                  

«ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ 250 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Ι. Ν. ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΟ»

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στο Βένετο του Δήμου Ρήγα Φεραίου οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων ιστορίας του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού.

Τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε προσκύνηση της τίμιας κάρας του Αγίου Γερασίμου του Νέου, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου στην Μακρινίτσα, και λιτάνευση της αγίας εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού γύρω από τον Ι.Ν. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στην πλατεία του Βενέτου και μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου με χορούς και τραγούδια της περιοχής.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Νασίκας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης. Την επετειακή ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής και τοπικός σύμβουλος Κεραμιδίου, κ. Χρήστος Γαλάτος.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος τόνισε στο χαιρετισμό του: «Ιδιαίτερης σημασίας το σημερινό μας αντάμωμα, καθώς με τον εορτασμό των 250 χρόνων τιμούμε και σεβόμαστε την μακραίωνη ιστορία και παράδοση του Βενέτου, η οποία και έθεσε τα θεμέλια για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και ιδιαιτερότητας του και παρέμεινε ανόθευτη στο πέρασμα των χρόνων. Θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι ο Ναός της Υπαπαντής έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1982 και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στη διατήρηση και συνεχή ανάδειξη του, καθώς κατέχει σημαντική θέση στην πολιτιστική και εκκλησιαστική ιστορία του τόπου. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου με παρεμβάσεις μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού να δρομολογηθεί διαδικασία συντήρησης του ξυλόγλυπτου τέμπλου, καθώς επίσης και του πολύτιμου χειρόγραφου Ευαγγελίου. Ο Ι.Ν. της Υπαπαντής αποτελεί σύμβολο σταθερότητας και αποπνέει δέος στην ορθόδοξη ταυτότητα μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, η πρώην Υφυπουργός, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.κ Γρηγόριος Ιγγλέσης και Αθανάσιος Λιούπης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου και Σταύρος Χατζής, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Παλληκάρης, οι δημοτικοί σύβουλοι, κ.κ Ιωάννης Μπατζιάκας, Κουραβέλας Ευθύμιος και Πανομμάτης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κεραμιδίου, κ. Γεώργιος Κατσίμπαλης, η εκπρόσωπος της Τ.Κ. Κερασιάς κα. Αντωνία Χασιώτη, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

Λαμπρός ο εορτασμός της συμπλήρωσης 250 χρόνων ιστορίας του Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |