Μ.Χρυσοβελώνη : Στηρίζουμε την προσπάθεια για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Με στόχο την κοινή προσπάθεια για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 για την πόλη του Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, κ. Γ. Μποντού – Τοκαλή με την Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μ. Χρυσοβελώνη.

Η κ. Μποντού ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη για τις προσπάθειες του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού ώστε ο Βόλος να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορική και διαχρονική του παράδοση. Προς το σκοπό αυτό, όπως τόνισε η κ. Μποντού θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα, στο Κτίριο Σπίρερ, γραφείο διεκδίκησης του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021 ενώ ήδη προετοιμάζεται η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων.

Από την πλευρά της η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια αυτή και θα συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021, είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο εγχείρημα, με προστιθέμενη αξία για την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αναμορφώσουμε την εικόνα της πόλης και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει ένας σωστός φάκελος με τεχνοκρατική επάρκεια για να μπορέσει να διεκδικήσει η πόλη και να πετύχει το στόχο. Αλλά και η διαδρομή της προσπάθειας, θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στην πόλη. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ώστε η τελική απόφαση να είναι ο Βόλος. Ως πόλη, έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι διατηρούμε την ικανότητα της διοργάνωσης και υλοποίησης πολιτιστικών γεγονότων πολυδιάστατου και διεθνούς χαρακτήρα.

Εμείς μαζί με το δήμο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε ότι καλύτερο για το μέλλον της πόλης μας. Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Ενωμένοι νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε αρκετά. Άλλωστε ο πολιτισμός αντλεί από το παρελθόν, σχηματίζει το παρόν και ατενίζει το μέλλον. Ο Βόλος τα έχει όλα. Άρα θα γίνει μια σπουδαία Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Μ.Χρυσοβελώνη : Στηρίζουμε την προσπάθεια για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |