“Ο κύριος Αλφάλφα” της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου απο την θεατρική ομάδα Βόλου “Θρυαλλίδα”

“Ο κύριος Αλφάλφα” της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου απο την θεατρική ομάδα Βόλου “Θρυαλλίδα”

 

Πρεμιέρα την Δευτέρα 27 Μαρτίου για την θεατρική ομάδα Θρυαλλίδα , με το παραμύθι της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia) , “Ο κύριος Αλφάλφα” σε διασκευή για το θέατρο για μικρά και μεγάλα παιδιά…

“Ο κύριος Αλφάλφα” κυκλοφόρησε  απο τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2002 και πρόκειται για ένα παραμύθι με αρκετό χιούμορ, καταπληκτικές εικόνες και πολλά μηνύματα ,που πραγματεύεται τις διάφορες ανθρώπινες ιδιαιτερότητες .

Οι οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 27 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο Θέατρο του Πολιτιστικού  Κέντρου Νέας Ιωνίας , στις 10:00.

Πληροφορίες : 6947045057 και στο thriallida@gmail.com

ΤΟ ΕΡΓΟ

Φαντάσου να μιλάς μόνο με λέξεις από «άλφα»! Αδύνατον; Κι όμως, ο Αλφάλφα μπορεί! Όχι μόνο μπορεί, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Όλα όσα θέλει να πει, να πιει, να φάει, ακόμα και το όνομα της γυναίκας του, πρέπει να αρχίζουν από «άλφα». Κάθε βράδυ κάνει ασκήσεις, μήπως καταφέρει να πει κι άλλες λέξεις. Αποκλείεται! Όμως, καμιά φορά σημασία έχει ο τρόπος που λες κάποιες λέξεις και αν τελικά σου ταιριάζουν. Ο Αλφάλφα είναι ένας αλλόκοτος ακροβάτης, αστείος και ανασφαλής. Μέσα στο τσίρκο θα γνωρίσει πολλούς και θα ακούσει διάφορα. Μέχρι τελικά να καταλάβει ότι δεν είναι κι άσχημα να είσαι διαφορετικός.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου είναι από το 1999 πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας, της  Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Επιμελήθηκε το βιβλίο με στίχους του Β.D. Foxmoor από το 1993 μέχρι το 2000 και ανέκδοτες φωτογραφίες, ”Χρέωσέ τα στη Φωτιά”. Τον Νοέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το παραμύθι “Η όμορφη Βασιλική – Μια Σταχτοπούτα απ’ τη Ρωσία” από τις εκδόσεις Καστανιώτη και ένα χρόνο μετά ακολούθησε η κυκλοφορία του παραμυθιού της με τίτλο “Ο Κύριος Αλφάλφα” , για την παρουσίαση του οποίου οργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους (βιβλιοπωλεία, σχολεία, κλπ) όπου παρουσίασε μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση γραμμένη από την ίδια. Έχει επίσης μεταφράσει από τα αγγλικά τη βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων του Crockett Johnson ( Χάρης και Mοβ Mαρκαδόρος,Το Τσίρκο του Χάρη, Το Tαξίδι του Χάρη στον Ουρανό), το βιβλίο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 παραμύθια” της Νίκολα Μπάξτερ, το έργο της Geraldine Mc Caughrean “Not the end of the world” (τιμημένο με το Whitbread Αward παιδικού μυθιστορήματος το 2004) και το βιβλίο κόμικ “Palestine” (από τις εκδόσεις ΚΨΜ, Αθήνα 2006) του Τζο Σάκο. Το καλοκαίρι του 2003 παρουσίασε στο Θέατρο Πέτρας, το γραμμένο από την ίδια θεατρικό έργο “Ο Μάγος της Φωτιάς” με συνοδεία ζωντανής συμφωνικής ορχήστρας και DJ (αφηγητής ήταν ο Γεράσιμος Γεννατάς). Έργο που την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και σε βιβλίο με εικονογράφηση από τον Στάθη. Άλλα παραμύθια της είναι τα “Ντιριγκόου – Ντιριμπάι” (που έχει μεταφραστεί και στα αλβανικά), “Άμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αυγό”, “Αν κεράσεις παγωτό ένα γάτο χνουδωτό” και “Αν χαρίσεις του Αη Βασίλη ένα κόκκινο κοχύλι…. “.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν τα μέλη της Θρυαλλίδας : Έλλη Σκοπελίτη , Ελευθερία Σαββάκη , Φάνης Αλεξανδρής, Άννα Μήτσιου , Αλεξάνδρα Δροσίνη . Διονύσης Μπάλλας , Κωνσταντίνα Νασιώκα , Γιάννης Παλιανόπουλος , Θοδωρής Γιαζιτζάκης.

Διασκευή-στίχοι: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου , Φάνης Αλεξανδρής , Σοφία Μανούσου.

Σκηνοθετική Επιμέλεια : Σπύρος Μαβίδης , Μουσική: Απόστολος Μόσιος, Χορογραφίες-Κίνηση: Νικολέτα Δεφαράνα , Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Κάρλου, Σοφία Μανούσου, Μακέτα Αφίσας: Πέτρος Μπουλούμπασης.

 

Πληροφορίες : 694 704 5057  – www.thriallida.gr  &  thriallida@gmail.com

“Ο κύριος Αλφάλφα” της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου απο την θεατρική ομάδα Βόλου “Θρυαλλίδα”