Φεστιβάλ Βόλου 2017 – «Άμλετ»

Άμλετ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου 2017 

Τι θα συμβεί άμα πάρουμε το κείμενο του Σαίξπηρ, το θρυμματίσουμε σε εκατοντάδες κομμάτια και το ανασυνθέσουμε από την αρχή χωρίς όμως να γνωρίζουμε ποια είναι η ακριβής σειρά με την οποία τοποθετούνται τα κομμάτια αυτά;
Ποιος ύπνος αναλαμβάνει τα όνειρα μετά τον αιώνα των σωμάτων;
Πως ονειρεύεται ο θάνατος;

Δέκα μήνες σωματικής και φωνητικής έρευνας παρουσιάζονται σε μία ερευνητική περφόρμανς η οποία ακροβατεί πάνω στο δυσδιάκριτο σχοινί ανάμεσα στην ευφυία και την τρέλα του Άμλετ, χαρακτήρα που θα μπορούσε να έχει τους περισσότερους χαρακτηρισμούς από οποιοδήποτε άλλο θεατρικό χαρακτήρα, ομώνυμου ήρωα του σημαντικότερου ίσως έργου του Άγγλου συγγραφέα.

Τα σώματα δέκα ερμηνευτών επανατοποθετούνται διαρκώς ως ιδεογραμματικοί αποσυμβολισμοί του βαθύτερου περιεχομένο του έργου, εκφράζοντας ασταμάτητα τις μύχιες σκέψεις του χαρακτήρα που τις φέρει σε ακραίες τιμές. Ήχοι πουλιών, ακατάληπτοι χτύποι, θόρυβοι από τα μέσα για τα έξω. Το σώμα ως συναίσθημα και η φωνή ως σκέψη, δύο όψεις ενός νομίσματος που ο κάτοχος του αρνείται πεισματικά να δει ως όλον.

Κι ένας χαρακτήρας μόνος, αποσυνάγωγος, εγκλωβισμένος μέσα σε κοινωνικά και προσωπικά στερεότυπα ψάχνει διαρκώς τη γαλήνη εντός του, το μονοπάτι προς την ατομική και κοινωνική ελευθερία.

Ό,τι ζει
ζει για να πεθάνει
Και ο θάνατος
Το κάνει αθάνατο

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σκηνική Διευθέτηση: Νίκος Φυτάς

Μουσική: Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου

Συμμετέχουν: Πόλυ Βλάχου, Κωνσταντίνος Δράκος, Παναγιώτα Έλληνα, Μελίνα Κόφφα, Μαρία-Άννα Καρατζούνη, Εύα Παπαδουράκη, Δανάη Σαλαμάνη, Κατερίνα Χιονίδη. Κώστας Χρηστιάς

Το έργο παρουσιάζεται μπροστά από την Αργώ με σκηνική πλάτη τη θάλασσα

Διάρκεια 47′

θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουνίου ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Φεστιβάλ Βόλου 2017 – «Άμλετ»