Αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας στη Μαγνησία

Σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από το Σάββατο 26 μέχρι την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018. Αναλυτικά:

*22οι Ιωνικοί Αγώνες. Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση «22οι Ιωνικοί Αγώνες» που θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 26 και μεθαύριο Κυριακή 27 Μαΐου, στο κολυμβητήριο Βόλου.
Τα οφέλη για την πόλη του Βόλου θα είναι πολλαπλά από τουριστική και οικονομική άποψη.

*«XXIX Αγώνας Β. Σποράδων 2018». Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τον «XXIX Αγώνα Β. Σποράδων 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο και Αλόννησο, από αύριο Σάββατο 26 έως τις 28/05/2018.
Κάθε χρόνο ο όμιλος διοργανώνει με επιτυχία αγώνες ανοικτής θαλάσσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Ο σπουδαιότερος αγώνας που διοργανώνει από το 1989 είναι αυτός των Β. Σποράδων που πραγματοποιείται πάντα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Σκόπελο και την Αλόννησο με μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τόσο σε σκάφη όσο και ομίλους.
Εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον αφού κάνει γνωστές τις ομορφιές των νησιών μας στους αγωνιζόμενους που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, ενώ για 3-4 ημέρες περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι τονώνουν την οικονομία των δύο νησιών και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου.

*«13ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου (Alonnisos Challenge)». Ο Δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση «13ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου (Alonnisos Challenge)», που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο μεθαύριο Κυριακή 27 Μαΐου 2018.
Ο φυσιολατρικός αγώνας δρόμου «Alonnisos Challenge» 2018, σαν εναλλακτική μορφή τουρισμού, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης της Αλοννήσου. Επίσης δίνεται στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του νησιού η δυνατότητα να συμμετέχουν στη διοργάνωση και στην υλοποίηση μιας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας.

Αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας στη Μαγνησία

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |