Βασιλιάς και στο Roland Garros ο Ναδάλ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πρόσθεσε ακόμη ένα σπουδαίο τρόπαιο στο θρύλο του, κατακτώντας με χαρακτηριστική ευκολία τον 11ο τίτλο του στο Roland Garros.
Ο Ισπανός άσος δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ, τον οποίο νίκησε 6-4, 6-3, 6-2 ύστερα από 2 ώρες και 42 λεπτά, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου με απώλεια μόλις ενός σετ σε όλη τη διοργάνωση!
Στο πρώτο σετ έγινε μάχη, με τους δύο αντιπάλους να κάνουν διαδοχικά από ένα break στο ξεκίνημα και στη συνέχεια να κρατούν το σερβίς τους ως το 5-4, όταν ο Ναδάλ «έσπασε» εκείνο του Τιμ και έκανε το 1-0.
Από εκεί και ύστερα το μοναδικό σημείο που ανησύχησε ο Ισπανός ήταν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, όταν αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό χέρι και χρειάστηκε τη φροντίδα του φυσιοθεραπευτή.
Τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό, ο 32χρονος αθλητής συνέχισε να κυριαρχεί και έφτασε στο τρόπαιο για 11η φορά (σε 14 συμμετοχές στο γαλλικό όπεν, στη μία εκ των οποίων αποχώρησε λόγω τραυματισμού) και συνολικά στο 17ο τίτλο σε τουρνουά Grand Slam, τρεις λιγότερους από τον ρέκορντμαν Ρότζερ Φέντερερ.

Βασιλιάς και στο Roland Garros ο Ναδάλ

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |