Διακόπτεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα!

Λουκέτο και βλέπουμε… Για άλλη μία φορά ένα ντέρμπι δεν τελείωσε ποτέ στην Τούμπα, με τις σκηνές να είναι σοκαριστικές, αφού ο Ιβάν Σαββίδης… μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο.
Τα τελευταία γεγονότα ανάγκασαν έστω και αργά την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντάται εκτάκτως με τον Γιώργο Βασιλειάδη τη Δευτέρα (12/3) στο Μαξίμου και να αποφασίζεται η διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού με δήλωσή του μετά τη συνάντηση ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν επαφές με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα ώστε να υπάρξει αυστηρότερο πλαίσιο και κανόνες στο ποδόσφαιρο και ενώ βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα.
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθη χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όπως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακυνδυνέψει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω. Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.
Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες, κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς τους ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, τη λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξανα εκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ’ όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε τη μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για Grexit, δεν απέκλεισε τίποτα: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Για το αν η διακοπή είναι επ’ αόριστον, σχολίασε: «Περιμένουμε τις προτάσεις από την Ομοσπονδία και τη Λίγκα τις επόμενες ώρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και βλέπουμε».
Για το τι μπορεί να αλλάξει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ανέφερε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένων απ’ όλους και από την πλευρά μας αυστηρότερους κανόνες ως προς τα θέματα ασφαλείας».
Τέλος, στη… διευκρινιστική ερώτηση «δηλαδή θα απαγορεύονται τα περίστροφα στους αγωνιστικούς χώρους;», απάντησε: «Εφόσον έχουμε φτάσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Το πλαίσιο είναι σαφές οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους. Το πλαίσιο πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο και αυτό πρέπει να είναι η βούληση όλων».
Βέβαια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δει και άλλες διακοπές, αλλά καμία ουσιαστική αλλαγή…

Διακόπτεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα!