ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Στη FIBA με προτάσεις ο Μπερτομέου

«Ανοιγμα» προς τη FIBA για τα ζητήματα που διχάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ φαίνεται πως κάνει ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. Οπως αποκάλυψε ο Ισπανός παράγοντας, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, στον οποίο θα καταθέσει 14 προτάσεις της Λίγκας για τα βασικά ζητήματα της διαφωνίας των δύο πλευρών, μεταξύ των οποίων και τα «παράθυρα» των Εθνικών ομάδων για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τα οποία επανέφερε φέτος η FIBA.
Πάντως, παρά την προσπάθεια να φανεί διαλλακτικός, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, με «βιτρίνα» τις προτάσεις, δεν παρέλειψε να σχολιάσει για μια ακόμη φορά αρνητικά τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων. Τα χαρακτήρισε «απαρχαιωμένο πλάνο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί», διευκρινίζοντας πως η περίπτωση του ποδοσφαίρου, με τα προκριματικά των αντίστοιχων Εθνικών ομάδων, είναι «τελείως διαφορετική», και έτσι μην αφήνοντας πολλά περιθώρια συμφωνίας με τη FIBA, η οποία έχει υπερασπιστεί το εγχείρημα. Παράλληλα, ο Μπερτομέου υπεραμύνθηκε των κλειστών συμβολαίων στην Ευρωλίγκα και αρνήθηκε ότι αυτά λειτουργούν σε βάρος των πρωταθλημάτων, επικαλούμενος το συγκυριακό φαινόμενο ότι στην πλειοψηφία τους οι ομάδες της Ευρωλίγκας πρωταγωνιστούν και στις διοργανώσεις των χωρών τους.
Ο Ισπανός παράγοντας αναφέρθηκε ξανά και στην προοπτική αύξησης των ομάδων της Ευρωλίγκας, μιλώντας για μελλοντική προσθήκη (μέσω κλειστών συμβολαίων) μιας γαλλικής και μιας γερμανικής ομάδας, χωρίς να αποκαλύψει ονόματα. Οι ομάδες αυτές φέρονται να είναι η Βιλερμπάν και η Μπάγερν Μονάχου.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Στη FIBA με προτάσεις ο Μπερτομέου

Αθλητισμός, Μπάσκετ |