Νικητής ο Νεβίλ στο Ράλι Σουηδίας

Ο Τιερί Νεβίλ πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας, το οποίο είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και πήρε προβάδισμα 11 βαθμών στην κατάταξη των οδηγών.
Ο Βέλγος, που οδηγεί για τη Hyundai, ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2 ώρες, 52 λεπτά και 13.1 δευτερόλεπτα και άφησε 19,8 δεύτερα πίσω του τον Ιρλανδό Κρέιγκ Μπριν, ο οποίος πήρε (με Citroen) τη δεύτερη θέση, που είναι η καλύτερη στην καριέρα του.Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ένας άλλος οδηγός της Hyundai, ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν, ο οποίος τερμάτισε 28,3 δευτερόλεπτα μετά το νικητή.
Ο Νεβίλ έφτασε τις επτά νίκες στην καριέρα του στο WRC, ενώ η σημερινή είναι η πρώτη του στη Σουηδία. Ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι (Toyota) πανηγύρισε την πρώτη θέση στην τελευταία ειδική του αγώνα, την Power Stage, με αποτέλεσμα να πάρει πέντε επιπλέον βαθμούς.
Δεύτερος στην Power Stage (+4 βαθμοί) ήταν ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ με Ford, ενώ ακολούθησαν οι Αντρέας Μίκελσεν (+3 βαθμοί), Τιερί Νεβίλ (+2 βαθμοί) και ο Εσθονός Οτ Τανάκ (Toyota, +1 βαθμός).
Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλι Μεξικού, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 8-11 Μαρτίου.

Νικητής ο Νεβίλ στο Ράλι Σουηδίας

Auto-Moto, Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |