Ξεκινά με Πορτογαλία η Εθνική μπάσκετ Γυναικών

 

Στη μάχη των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019 μπαίνει (11/11, 19.30) η Εθνική Γυναικών, αντιμετωπίζοντας στην πόλη Αλμάδα την οικοδέσποινα του 4ου ομίλου Πορτογαλία.

Στο γκρουπ μετέχουν ακόμα το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία, με την αρχηγό Εβίνα Μάλτση να μιλά για τη νέα προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λίγους μήνες ύστερα από την επιτυχία της κατάκτησης της τέταρτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η Εθνική ομάδα μπαίνει στη μάχη για μια νέα πρόκληση, τα προκριματικά του 2019. Κρατάμε όλα τα καλά από το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά ταυτόχρονα το αφήνουμε και πίσω μας. Η ομάδα μας έχει κάποιες απώλειες με τραυματισμούς που ανακατεύουν την τράπουλα. Λόγω της κατάταξής μας στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας η ΦΙΜΠΑ μας τοποθέτησε επικεφαλής και κατ’ επέκταση φαβορί του ομίλου. Εγώ δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε φαβορί αυτού του ομίλου. Μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα όταν δεν κουβαλάμε τον χαρακτηρισμό του φαβορί.

Η Πορτογαλία, πιστεύω ότι διψάει για διάκριση, αλλά διψάμε το ίδιο και εμείς. Ο 1os αγώνας κρύβει κινδύνους και είναι και εκτός έδρας. Είναι, όμως, στο χέρι μας πώς θα αντιμετωπίσουμε την αντίπαλο. Εχουμε μεγάλο χρέος, πλέον, απέναντι σε αυτό που σημαίνει Εθνική Ελλάδας στη χώρα μας, αλλά και έξω από τα σύνορά μας. Θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι δεν είμαστε ένα πυροτέχνημα. Ξεκινάμε, λοιπόν, σκεφτόμαστε μόνο την Πορτογαλία, θέλουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και εύχομαι υγεία και τύχη σε όλους».

Ξεκινά με Πορτογαλία η Εθνική μπάσκετ Γυναικών

Αθλητισμός, Μπάσκετ |