ΠΟΛΟ Επιβλητικό προβάδισμα για τον Ολυμπιακό

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο ανδρών πήρε χτες ο Ολυμπιακός. Με επιβλητική εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν χτες στον Πειραιά τη Βουλιαγμένη με 12-4, στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών, και χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να στεφθούν πρωταθλητές.
Με βασικούς πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα τους Φουντούλη και Γούνα, σημαντικές βοήθειες από τον Γεννηδουνιά στο μοίρασμα του παιχνιδιού (έδωσε τέσσερις ασίστ) και όπλο την καλή άμυνα, οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και ειδικά στις περιπτώσεις με παίκτη παραπάνω (1 στις 6 επιτυχημένες προσπάθειες).
Με τη γνωστή συνταγή του δυναμικού ξεκινήματος στα παιχνίδια, που τον διακρίνει φέτος, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ μέχρι το ημίχρονο είχε ήδη «καθαρίσει» τον αγώνα, προηγούμενος με 7-1. Στην 3η περίοδο η Βουλιαγμένη, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης αμυντικά και λειτουργώντας καλύτερα επιθετικά, κατάφερε να μειώσει σε 7-3, αλλά ο Ολυμπιακός «απάντησε» ανοίγοντας ξανά την «ψαλίδα» (9-3).
Ο επόμενος τελικός θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στο κολυμβητήριο του Λαιμού, με γηπεδούχο τη Βουλιαγμένη.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-0, 1-2, 4-1.
Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 5, Γούνας 3, Ομπράντοβιτς 2, Πρέκας 1.
Βουλιαγμένη: Χρυσοσπάθης 2, Γκιουβέτσης 2.

ΠΟΛΟ Επιβλητικό προβάδισμα για τον Ολυμπιακό

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |