Προλαβαίνει να «καθαρίσει» η Νίκη!

Ευτυχώς  που στην ίδια μοίρα  είναι  και η ομάδα του ΟΦΗ …λένε  στη Νίκη αφου  η κινητικότητα  και οι πιέσεις  της Κρητικής ομάδας  βοηθουν  και  τη νεα Νίκη προς την εκκαθάριση και την αναγέννηση.

Ετσι τη δυνατότητα να πατήσει το restart και ν’ αναγεννηθεί χωρίς να χρειαστεί να περιμένει για χρόνια θα έχει κι επίσημα και η Νικη  μαζί με τον ΟΦΗ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο νέος αθλητικός νόμος θα προβλέπει ότι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λίγκα και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία θα παραμένουν υποχρεωτικά για τρία χρόνια σ’ αυτή.

Σε συνάντηση που είχε ωστόσο με τον βουλευτή Ηρακλείου, Μιχάλη Κριτσωτάκη, ο Σταύρος Κοντονής τον διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές διατάξεις (για λόγους ισονομίας και αποφυγής δυσμενούς και διακριτικής μεταχείρισης) θα εφαρμοστούν από τη σεζόν 2015-16.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο ΟΦΗ αλλά  και η Νίκη  προλαβαίνει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της ΑΕΚ και του Άρη και ξεκινώντας από την Γ’ Εθνική, να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει γρήγορα (και κυρίως χωρίς χρέη) στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Το ότι από την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και όχι από την τρέχουσα, θα ισχύσουν οι διατάξεις που θα συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, που θα αφορούν στις ομάδες που υποβιβάζονται αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού .Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής:«Σε συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή με τον βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον τελευταίο, ότι οποιεσδήποτε διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου οι οποίες θα αφορούν ομάδες που υποβιβάζονται και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία, θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2015-16.Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση».

Προλαβαίνει να «καθαρίσει» η Νίκη!