Πρωτιές στη γενική παγκόσμια κατάταξη από τον Βολικάκη

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του δείχνει ότι διανύει ο  βολιωτης Χρήστος Βολικάκης ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος all around αθλητής στην ποδηλασία πίστας στον κόσμο, κάνοντας απίθανα πράγματα στη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο βολιώτης ποδηλάτης του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε τον τρίτο αγώνα της σειράς που διεξήχθει στο Μίλτον του Καναδά με την έκτη θέση στο όμνιουμ, το δέκαθλο της ποδηλασίας. Ο Βολικάκης ήταν πρώτος στο σκρατς συγκεντρώνοντας συνολικά 95 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων αγωνισμάτων, με τον Νίκλας Λάρσεν να είναι ο νικητής συγκεντρώνοντας 132. Αυτή η επιτυχία του Έλληνα πρωταθλητή τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με 850 βαθμούς, πίσω από τον Λάρσεν που είναι πρώτος με 1450.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων σιρκουί, ο Βολικάκης έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Να είναι πρώτος στη γενική κατάταξη σε σκρατς και πόντους και δεύτερος στο όμνιουμ. Τα τρία αγωνίσματα που συμμετέχει και δείχνει ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση διεκδικώντας τους παγκόσμιους τίτλους σε τουλάχιστον δύο από τα τρία αγωνίσματα.

Η συνέχεια θα δοθεί στο Σαντιάγο της Χιλής και η σειρά θα ολοκληρωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, με τον Βολικάκη να στοχεύει ξεκάθαρα στην πρωτιά.

Πρωτιές στη γενική παγκόσμια κατάταξη από τον Βολικάκη