Σαββατοκύριακο οι Ιωνικοί αγώνες Κολύμβησης

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης στο Κολυμβητήριο Βόλου.
Οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης διοργανώνονται από τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. κάθε χρόνο από το 1996 και αποτελούν πόλο έλξης για τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Διαχρονικά, έως σήμερα, στους Ιωνικούς αγώνες έχουν λάβει μέρος 126 σωματεία και 11.000 αθλητές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδος και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Η πολύχρονη αυτή εμπειρία του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. που μεταφράστηκε σε τεχνογνωσία για όλη την κολυμβητική οικογένεια του Βόλου, έχει καθιερώσει την πόλη μας ως σημαντικό κέντρο διοργανώσεων του υγρού στίβου.
Οι Ιωνικοί αγώνες είναι στον ετήσιο προγραμματισμό διοργανώσεων της Κ.Ο.Ε. που εγκρίνονται κάθε Σεπτέμβριο, ώστε οι επιδόσεις των αθλητών στα αγωνίσματα τους να είναι επίσημοι βασικό στοιχείο για την μετέπειτα αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών.

Οι φετινοί 22οι αγώνες θα φιλοξενήσουν, στο ανοικτό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, 19 σωματεία και 425 μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες 9,10,11,12 ετών : από την Κέρκυρα (Νηρέας Κέρκυρας), από τα Ιωάννινα (Ολυμπιάδα Ιωαννίνων), από την Χαλκίδα οι (Α.Κ.Ο.Χ. αι Ν.Ο.Χ.) από την Λαμία (Νηρέας) από την Καρδίτσα (Κ.Ο. Κ., Α.Κ.Α.Κ, Νηρέας, Ολυμπιακός Α.Σ.Κ.) από την Λάρισα (Ν.Ο.Λ, ,Λαρισαϊκός –Τιτάνες ,Ν.Ε.Λ) από τα Τρίκαλα (Α.Κ.Ο.Τ.) και από τον Βόλο (Γ.Σ. Νικη Βόλου, Ν.Ο.Β.-Α, Ολυμπιακός Βόλου, Ο.Υ.Κ. Βόλου, Υδάτινος Κόσμος και Ο.Ε.Α-Ν.Α.Β.).

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν, το Σάββατο στις 9.30 πμ με τα αγωνίσματα 200μ ελεύθερο, 50μ ύπτιο, 100μ πρόσθιο, 100μ πεταλούδα, 400μ μικτή ατομική και σκυταλοδρομίες 4Χ50μ ελεύθερο.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:45 θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων που περιλαμβάνει την παρέλαση των ομάδων και τη βράβευση δύο -πολύ σημαντικών για την κολύμβηση – γυναικών :
α. της κυρίας Γαλάνη, της γνωστής σε όλους τους χρήστες των κολυμβητικών δεξαμενών του Βόλου «κυρίας Τζένης», που ακούραστα για πάρα πολλά χρόνια φρόντιζε τα παιδιά, τα νερά και τα σωματεία του Βόλου, σαν «φύλακας άγγελος». Η κυρία Τζένη ως υπάλληλος των κολυμβητηρίων Βόλου συνταξιοδοτείται και θα λείψει σε όλους !!
β. της Μαριάννας Λυμπερτά, της κολυμβήτριας που μετά από πολλά χρόνια στον υγρό στίβο, μετά από πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, με τα 2 πανελλήνια ρεκόρ στα 800μ ελεύθερο (08:34.81) και στα 1500μ ελεύθερο (16:20.11) που αντέχουν στον χρόνο από το 2010 , θα μας τιμήσει με την παρουσία της στους Ιωνικούς αγώνες.

Μετά την τελετή έναρξης και τις βραβεύσεις το Σάββατο απόγευμα ,το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα 50μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 200μ πρόσθιο, 100μ ύπτιο, 400μ ελεύθερο και την σκυταλοδρομία 4Χ50μ μικτή ομαδική για τις ηλικίες 9-10 ετών.
Η τελευταία αγωνιστική ενότητα την Κυριακή πρωί ξεκινά στις 9.30 με τα αγωνίσματα 100μ ελεύθερο, 50μ πρόσθιο, 200μ ύπτιο, 200μ μικτή ατομική, 800μ ελεύθερο και σκυταλοδρομία 4Χ50 μικτή ομαδική για τις ηλικίες 11-12 ετών.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UClnHj2EgIdyDrdGelnt0Xwg .Η συγκεκριμένη διεύθυνση θα βρίσκεται και στο www.oeanav.gr .

Στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ στον πολυνίκη σύλλογο, βάσει των χρυσών μεταλλίων, στα αγόρια, στα κορίτσια και στο σύνολο θα απονεμηθούν κύπελλα.
Επίσης θα δοθούν ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους αθλητές που θα επιτύχουν ρεκόρ αγώνων, βάσει του πίνακα με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί από την έναρξη των Ιωνικών Αγώνων.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. θέλει να ευχαριστήσει για τη υλική και ηθική βοήθειά τους : την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Πρύτανη κ.Γεώργιο Πετράκο και το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Δήμαρχο Βόλου κ Αχιλλέα Μπέο, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ/ Δήμου Βόλου κ. Γέωργιο Βλιώρα και Μιχάλη Καρπουνιώτη , τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ Γεώργιο Κατσαρό και Δημήτρη Σαρακατσάνη, την Π.Ε. Θεσσαλίας της Κ.Ο.Ε. , τα τοπικά μέσα Μ.Μ.Ε. , τους υπαλλήλους στο Ε.Α.Κ. Βόλου, τους χορηγούς, τους προπονητές και τους εθελοντές γονείς και φίλους του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. και της Βολιώτικης Κολύμβησης που βοηθούν και υποστηρίζουν την διοργάνωση.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. , οι συνδιοργανωτές, οι χορηγοί και όλη η κολυμβητική κοινότητα της Μαγνησίας καλωσορίζουν στον Βόλο τους αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς στην γιορτή της κολύμβησης, του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού και εύχονται σε όλους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Σαββατοκύριακο οι Ιωνικοί αγώνες Κολύμβησης

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |