Συνάντηση Κομισιόν – FIFPro για θεσμικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, Τίμπορ Νάβρασιτς, είχαν στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), Γιόνας Μπάερ Χόμφαν και το μέλος του συμβουλίου, Μαντς Ολάντ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων αλλαγών στο μεταγραφικό σύστημα, τις συνθήκες εργοδότησης των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και την προστασία των ανηλίκων.
Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση του Νάβρασιτς με την αντιπροσωπεία της FIFPro δόθηκε στα δικαιώματα των ανηλίκων και τις σημαντικές παραβιάσεις που παρατηρούνται στο άθλημα στο θέμα αυτό.
Τα δικαιώματα των ανηλίκων στο ποδόσφαιρο τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή του επίτροπου, με τη FIFPro να δεσμεύεται σε κατάθεση λεπτομερών στοιχείων από τις χώρες-μέλη της στην επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών σύντομα στη βελγική πρωτεύουσα.
Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Nάβρασιτς δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «με τη FIFPro θα επικεντρωθούμε σε θέματα προστασίας των νέων, την ανάγκη σεβασμού στα συμβόλαια των παικτών και την προώθηση της ισότητας των φύλων στο άθλημα».

Συνάντηση Κομισιόν – FIFPro για θεσμικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |