Χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη!

Έχασε το σερί, αλλά όχι και το μετάλλιο η Κατερίνα Στεφανίδη, που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Την πλούσια συλλογή μεταλλίων στις κορυφαίες διοργανώσεις εμπλούτισε η Κατερίνα Στεφανίδη, παίρνοντας την τρίτη θέση με 4.80μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ.
Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών στο αγώνισμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, έμεινε «ζωντανή» με ατσάλινη ψυχραιμία και κατέκτησε παλικαρίσια μια θέση στο βάθρο.
Ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, με έξι αθλήτριες να περνούν τα 4,70μ. (ύψος από όπου ξεκίνησε τις προσπάθειές της η Στεφανίδη), ενώ πέντε προχώρησαν στα 4,80μ.
Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ, με την δεύτερη τα 4,75μ. ενώ στα 4,80μ. -και ενώ βρισκόταν εκτός μεταλλίων- τα βρήκε σκούρα.
Σε εκείνο το σημείο απέδειξε γιατί ανήκει στις κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως, περνώντας το με ψυχραιμία στην τρίτη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της –μέχρι εκείνο το σημείο τρίτης- ΜακΚάρτνεϊ, η Στεφανίδη εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

Χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη!