Στις 30 Ιούλιου η κλήρωση της Super League

Κύβος ερρίφθη! Η Super League ανακοίνωσε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, αλλά την ίδια μέρα θα προηγηθεί και κρίσιμο ΔΣ, όπως και ΓΣ στη διοργανώτρια Αρχή.
Η διοργανώτρια Αρχή έκανε γνωστό ότι τέλη του μήνα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος και ότι θα πραγματοποιηθεί η Διοικητικό Συμβούλιο και έκτακτη Γενική Συνέλευση. Προφανώς, το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στα θέματα ημερήσιας διάταξης η υπόθεση της πιθανής αναδιάρθρωσης, σημαίνει ότι δεν θα συζητηθεί εκ νέου η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.
Η ανακοίνωση «Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθούν Διοικητικό Συμβούλιο και Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 14:00 και 15:30 αντίστοιχα, στα γραφεία της Super League.

Αναλυτικά:
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. έχουν ως ακολούθως:
1/ Έγκριση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.
2/ Κλειδάριθμοι κλήρωσης.
3/ Επιλογή εταιρείας ασφάλισης ποδοσφαιριστών.
4/ Επιλογή εταιρείας για την παροχή φωτογραφικών υπηρεσιών αγώνων Super League.
5/ Διάφορα.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Έκτακτης Γ.Σ. έχουν ως ακολούθως:
1/ Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.
2/ Διάφορα.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 στα γραφεία της Super League.»
Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει τότε η νέα σέντρα.
Το ζήτημα που «καίει» είναι αυτό της υπογραφής προκήρυξης για το νέο πρωτάθλημα (για το πώς θα οδηγηθούμε σε πρωτάθλημα 14 τη σεζόν 2019/20, πόσοι θα υποβιβάζονται, πόσοι θα προβιβάζονται από τη Football League και πώς), αλλά και το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Υπενθυμίζεται πως επτά ΠΑΕ παραμένουν τηλεοπτικά «άστεγες» (Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ξάνθη) και συνεχίζουν τις επαφές με τηλεοπτικό πάροχο. Υπάρχει η πρόταση του Epsilon, ενώ γίνονται και κάποιες συζητήσεις με τη σύμπραξη Alpha και ΑΝΤ1 και φημολογείται πως μπορεί να εμπλακεί και η Wind. Περίπτωση πρότασης από COSMOTE και Nova δεν υπάρχει, γιατί οι επτά ομάδες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Στις 30 Ιούλιου η κλήρωση της Super League