Έργα αναπλάσεων στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 379.500 ευρώ

Σημαντικές παρεμβάσεις αναπλάσεων σε τρεις περιοχές της Σκοπέλου πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», προϋπολογισμού 379.500,00 ευρώ. Κύριος του έργου είναι ο δήμος Σκοπέλου και φορέας υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Το έργο περιλαμβάνει τρείς παρεμβάσεις:
Η πρώτη παρέμβαση αφορά στη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και πράσινου στη θέση «Προφήτης Ηλίας» της Γλώσσας Σκοπέλου. Οι εργασίες αναβαθμίζουν την περιοχή προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες έναν αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο χώρο ανάπαυσης και αναψυχής. Θα κατασκευαστούν πεζούλες στο επικλινές οικόπεδο, ασφαλής πρόσβαση, χώρος στάθμευσης, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με συνθετικό χλοοτάπητα, πέργκολα με παγκάκια και βρύση και τοποθέτηση πράσινου. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 215.000 ευρώ.
Οι άλλες δύο παρεμβάσεις αφορούν σε αποκατάσταση υπάρχουσας και δημιουργία νέας παιδικής χαράς στους οικισμούς Χώρα και Γλώσσα Σκοπέλου αντίστοιχα.
Στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται αρχικά η αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των υφιστάμενων ακατάλληλων οργάνων παιδικής χαράς. Στη συνέχεια και στις δύο περιπτώσεις θα δημιουργηθούν χώροι φύτευσης πρασίνου, θα κατασκευαστούν οι αναγκαίες υποδομές για τη διέλευση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και θα τοποθετηθούν κατάλληλα όργανα άσκησης και αναψυχής. Τέλος προβλέπεται η τοποθέτηση χυτού ελαστικού δαπέδου γύρω από τις θέσεις τοποθέτησης των οργάνων καθώς και η πλακόστρωση των υπολοίπων επιφανειών.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Τα έργα υποδομών και αναπλάσεων σε περιοχές που το έχουν ανάγκη, αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς έχουν πολλαπλή αξία. Αφενός αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και από την άλλη, όταν μιλάμε για τουριστικές περιοχές όπως η Σκόπελος, βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν και φυσικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε αποτελούν ανάσα για την τοπική οικονομία, συνδράμοντας παράλληλα και με θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη.»

Έργα αναπλάσεων στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 379.500 ευρώ