Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Μετά τη Θεσσαλονίκη, σήμερα το μεσημέρι η Αθήνα φιλοξενεί το επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.
Οι πυρετώδεις προετοιμασίες στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκαν με την εγκατάσταση της εξέδρας, των ηχείων και των κιγκλιδωμάτων, ενώ περίπου 19.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός για την ασφάλεια των χιλιάδων διαδηλωτών που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας και της μη χρήσης του στο νέο όνομα των Σκοπίων.
Το συλλαλητήριο αρχίζει στις 14:00
και κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Δίπλα στην κεντρική εξέδρα θα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, ένας χώρος για επισήμους και ένας για τους δημοσιογράφους. Οι ομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν τις 16:00.
Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και ειδική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει επαφή του κύριου όγκου του συλλαλητηρίου με τους αντιεξουσιαστές, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια.
Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν περισσότερα από 1.500 πούλμαν από όλη την Ελλάδα.
Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Μιχάλης Πατσίκας, ενώ μεταξύ των διοργανωτών είναι η Νίνα Γκατζουλή, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος. Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ένα ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο.
Πηγή: iefimerida.gr

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Ελλάδα, Πρώτο Θέμα |