Ο ΣΕΓΑΣ γιόρτασε τα 120 χρόνια του και τίμησε τον ΓΣ Βόλου

 

Σε μια συμβολική και ταυτόχρονα λαμπερή εκδήλωση ο ΣΕΓΑΣ γιόρτασε τα 120 χρόνια της ιστορίας του, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,ενώ τίμησε και τον ΓΣ Βόλου που είναι από τα  σωματεία που συμμετείχαν στη συνέλευση ίδρυσης της αρχαιότερης ομοσπονδίας το 1897 και τα οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα

Ο ΣΕΓΑΣ τίμησε στην εκδήλωση την ιστορία του, τους αθλητές του, τους συλλόγους, καθώς επίσης και φορείς που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί σε όλες τις δραστηριότητές του. Εκτός του προέδρου της Δημοκρατίας παραβρέθηκαν Ολυμπιονίκες, παλιοί αθλητές, κορυφαίοι αθλητές του σήμερα, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας και της πολιτείας.

Η  Βολιώτισσα Ολγα Βασδέκη ,η Βούλα Πατουλίδου, η Νίκη Μπακογιάννη, ο Γιώργος Ρουμπάνης, η, ηΜιρέλα Μανιάνι, ο Λάμπρος Παπακώστας, ο Χρήστος Μελέτογλου, η Ρούλα Στρατάκη, ο Σταύρος Τζωρτζής, ο Παναγιώτης Σαρρής, η Μαρία Πολύζου και ο Νίκος Πολλιάς ήταν ορισμένοι από τους πρωταθλητές του χθες, που έδωσαν το παρών στη γιορτή, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία σημερινών πρωταθλητών, όπως η Βούλα Παπαχρήστου, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου.

Από τον ΣΕΓΑΣ τιμήθηκαν δύο αθλήτριες και ένας αθλητής με μεγάλη διαχρονική αξία στον κλασικό αθλητισμό, τρεις μεγάλες μορφές του στίβου. Ο λόγος για την κορυφαία, κατά γενική ομολογία, αθλήτρια όλων των εποχών, την Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και δύο παλαιότερους αθλητές με παγκόσμια ρεκόρ στην κατοχή τους, τον Χρήστο Παπανικολάου και την Σοφία Σακοράφα.

Επίσης τιμήθηκαν έντεκα από τα συνολικά 28 σωματεία που συμμετείχαν στη συνέλευση ίδρυσης της αρχαιότερης ομοσπονδίας το 1897 και τα οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα να έχουν δράση. Πρόκειται για τα σωματεία: ΓΣ Βόλου (παρουσία του προέδρου του Αντώνη Χιώτη), ΓΣ Αμαρουσίου, Εθνικός ΓΣ, Κερκυραϊκός ΓΣ, Μεσσηνιακός ΓΣ, ΓΣ Ολυμπία Λεμεσσού, ΓΣ Παγκύπρια Λευκωσίας, Παναχαΐκή ΓΕ, Πανελλήνιος ΓΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, Πειραϊκός Σύνδεσμος.

 

Ο ΣΕΓΑΣ γιόρτασε τα 120 χρόνια του και τίμησε τον ΓΣ Βόλου