Άκαρπες οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη συμπαραστάτη του δημότη

Άκαρπες απέβησαν οι δύο ψηφοφορίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για την ανάδειξη συμπαραστάτη του δημότη καθώς κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων του σώματος δηλαδή 33 ψήφους. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Βόλου θα αποφασίσει αν θα βγάλει νέα προκήρυξη ή αν θα επαναφέρει την ίδια προκήρυξη σε επόμενη συνεδρίαση.
Πριν την έναρξη συζήτησης του θέματος κατατέθηκαν τέσσερις υποψηφιότητες και συγκεκριμένα κατέθεσαν η κ. Τσιόβουλου, η κ. Τσούλου, η κ. Τάταρη και ο κ. Δεσύλλας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για ένα θεσμό που έχει μεγάλο κύρος στην Ευρώπη, ωστόσο στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με καχυποψία και δυσπιστία κι όπως είπε «Μπορεί να είναι γιατρός, μπορεί να είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά επιβάλλεται να είναι πρότυπο κύρους. Υπάρχουν περιορισμοί κι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ακύρωσης της απόφασης από την Αποκεντρωμένη.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε ότι έτσι όπως εισάγεται υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας του θέματος, επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν ανταποκρίνεται στις ισχύουσες διατάξεις καθώς ζητά συγκεκριμένη εμπειρία κι ανακοίνωσε ότι οι σύμβουλοι της παράταξης θα απέχουν από την ψηφοφορία.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε το θέμα να έλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρχει γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, δήλωσε ότι ο θεσμός εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, έρχεται σε κόντρα με τα συμφέροντα των εργαζόμενων και τόνισε ότι η παράταξή του θα απέχει από την ψηφοφορία
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, έκανε λόγο για μικρό κενό στη διαδικασία αλλά όπως είπε «αυτό δεν είναι το κυρίαρχο. Η ουσία λέει ότι στα πλαίσια του Καλλικράτη, θα πρέπει να υπάρχει ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη κι επιχειρήσεων, υπό τη λογική ότι θα είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στον πολίτη και στον Δήμο. Το γεγονός ότι υπάρχει ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη υπάρχει ψήγμα ότι, μπορεί ο Δήμος να είναι απέναντι στον πολίτη κι η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει ότι πρέπει να έχει τα 2/3 και θέτει ότι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θα επιλεγεί είναι, να μην υποτάσσεται σε εντολές. Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων η επιλογή του προσώπου να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Να έχει σχέση με την πόλη. Μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε να εκλέξουμε κι επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε σε μυστική ψηφοφορία, ζητάμε να πάει σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα».
Από την πλευρά του και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολακης, δήλωσε ότι εκ του Νόμου η διαδικασία είναι λειψή. «Χρειάζεται συναίνεση αυτό το θέμα. Το καλύτερο είναι σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει ανάδειξη του συμπαραστάτη» είπε.
Από την ψηφοφορία απείχαν οι σύμβουλοι της Επιλογής Ευθύνης, της ΛΑΣ και οι κ.κ. Ελένη Μεϊκοπούλου – Ανδρέου, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ιωαν. Μολοχίδης, Ι. Αποστολάκης, Ματ. Δραμητινός και Νικ. Κανελλής.
Από την πρώτη ψηφοφορία έλαβαν σε σύνολο 36 ψηφισάντων, η κ. Τσιόβουλου έλαβε 7 ψήφους, η κ. Τσούλου 4, η κ. Τάταρη 0 ψήφους και ο κ. Δεσύλλας 19 ψήφους, ενώ υπήρξαν τέσσερα λευκά και δύο άκυρα.
Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία σε σύνολο 34 ψηφισάντων η κ. Τσιόβουλου 4 ψήφους, η κ. Τσούλου 3, η κ. Τάταρη 3 ψήφους και ο κ. Δεσύλλας 21 ψήφους, ενώ υπήρξαν ένα λευκά και δύο άκυρα.

kalp sympa dim (1)

Άκαρπες οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη συμπαραστάτη του δημότη

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |