Αχ. Μπέος προς Κ. Γαργάλα «Παραιτηθείτε αλλιώς θα σας παραιτήσω»

Την παραίτηση του ανεξάρτητου πλέον συμβούλου, μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Κ. Γαργάλα, ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιχείρησης Αχ. Μπέος. Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ., ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να παραιτηθεί καθώς σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ, δεν μπορεί να μετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Όπως είπε ο κ. Μπέος απευθυνόμενος προς τον σύμβουλο «Πέρα από τις πολιτικές κόντρες που έχουμε, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα έπρεπε να παραιτηθείτε. Θέλω να πιστεύω ότι έχετε ευθιξία. Προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες δεν αφορούν τον Δήμο. Είναι δικαίωμά σας να ανεξαρτητοποιηθείτε, αλλά υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ, η οποία είναι ξεκάθαροι για τους ανεξάρτητους συμβούλους. Παραιτηθείτε αλλιώς θα σας παραιτήσω με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου».
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Γαργάλας, δήλωσε ότι θα γίνει ότι ορίζει ο Νόμος, διαμηνύοντας ότι θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Επίσης πρόσθεσε ότι οι γνωμοδοτήσεις του Γενικού Συμβουλίου του Κράτους λένε άλλα, με τον Δήμαρχο να του απαντά ότι «εμείς σήμερα θα πάρουμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ για το πρόστιμο
Στο μεταξύ στη σημερινή συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Βόλου, ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί ο νομικός σύμβουλος κ. Ξηρός προκειμένου να κατατεθεί ένσταση – προσφυγή στο Πρωτοδικείο, για το πρόστιμο που επέβαλλε το Λιμεναρχείο Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ για τα λύματα του Βιολογικού τον περασμένο Μάιο στον Παγασητικό. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε απαράδεκτο το πρόστιμο κι όπως είπε «Στην απόφαση αναφέρεται ότι μέσω του Ξηριά θα μπορούσε να προκληθεί ρύπανση. Δε λέει ότι προκλήθηκε. Η υπόθεση αυτή είναι πολύ μεγάλη κι αφορά όλη την πόλη».

Να σημειωθεί ότι για μεθαύριο Παρασκευή την ίδια ώρα αποφασίστηκε να συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ το θέμα λήψης απόφασης επί του πορίσματος που συντάχθηκε σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 230/2015 Απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, που αφορά την ΕΡΓΗΛ επί των ευρημάτων του ΤΕΕ,καθώς σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Παπαευσταθίου υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

Αχ. Μπέος προς Κ. Γαργάλα «Παραιτηθείτε αλλιώς θα σας παραιτήσω»

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |