Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας :Πρόσκληση σε Κοινό Σχολικό Συμβούλιο

 

Θέμα: « Πρόσκληση σε Κοινό Σχολικό Συμβούλιο »

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας οργανώνει συνάντηση ως Κοινό Σχολικό Συμβούλιο  μαθητών Λυκείου και Πολιτειακών θεσμών  με θέμα : «η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές».

Σε αυτή την δράση τρεις μαθητές από τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια  των Λυκείου της Μαγνησίας, θα εκθέσουν τις απόψεις, τους  προβληματισμούς και τις προτάσεις τους  για την παιδεία και το συνυφασμένο με αυτή μέλλον τους, στους κορυφαίους Πολιτειακούς θεσμούς, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς  τους. Τις τοποθετήσεις των  μαθητών  θα συμπληρώνουν οι διευθυντές των σχολείων και οι εκπρόσωποι των συλλόγων Διδασκόντων κάθε Λυκείου, οι οποίοι θα τους συνοδεύουν. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  Δρ. Σαβελίδης Σωκράτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι Πολιτειακοί θεσμοί του τόπου να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων των νέων μας, και ιδιαίτερα των μαθητών μας, αναφορικά  με την παρεχόμενη εκπαίδευση, τη σχολική ζωή και τις προοπτικές τους.

Τελικός στόχος είναι η, από μεριάς της Πολιτείας, αξιοποίηση των πληροφοριών, που οι μαθητές θα παρέχουν, ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην εκπαίδευση, να αναπτυχθούν νέες καινοτόμες πρακτικές και σχεδιασμοί οι οποίοι θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους νέους μας. Επιπλέον η δράση θα συντελέσει στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των θεσμών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας και της Δημοκρατίας.

Με βάση τα παραπάνω,

σας προσκαλούμε

 

στο Κοινό Σχολικό Συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στις 19 Ιανουαρίου 2018 στις 10.00π.μ.

Σημειώνουμε ότι στην εκδήλωση, θα πρέπει να συμμετέχετε αυτοπροσώπως και όχι μέσω αντιπροσώπου ή αποστολής  κειμένου και παρακαλείσθε για έναν ιδιαίτερα ολιγόλεπτο χαιρετισμό στους μαθητές όπως και αναφορά στις αρμοδιότητες και στις υπευθυνότητες, οι οποίες προκύπτουν από τη θέση σας, σχετικά με την εκπαίδευση και την παιδεία  και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της.

                                                                                    Ο Διευθυντής

 

Σωκράτης Σαβελίδης

PhD, MSc, Μηχανολόγος ΠΕ17.02

     
     

 

 

 

 

Πίνακας Παραληπτών:

1.      Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων

2.      Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου Αικ.

3.      Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Μεϊκόπουλο Αλ.

4.      Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Μπαλλή  Σ.

5.      Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Μπουκώρο Χρ.

6.      Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Στεργίου Κ.

7.      Δήμαρχο Δ. Βόλου

8.      Δήμαρχο Δ. Αλμυρού

9.      Δήμαρχο Δ. Ρήγα Φεραίου

10.  Δήμαρχο Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου

11.  Δήμαρχο Δ. Νοτίου Πηλίου

12.  Δήμαρχο  Δ. Σκιάθου

13.  Δήμαρχο Δ. Σκοπέλου

14.  Δήμαρχο Δ. Αλοννήσου

15.  Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Βόλου

16.  Πρόεδρο ΕΛΜΕ Μαγνησίας

17.  Πρόεδρο Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας :Πρόσκληση σε Κοινό Σχολικό Συμβούλιο

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |