Δύο εκδηλώσεις στην Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Γλώσσα Σκοπέλου και Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Πτελεό είναι οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 13 μέχρι τις 15 Ιουλίου στην Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα από τις 13 μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2018 ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν τo «6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» διάρκειας τριών ημερών, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Το τριήμερο αυτό φεστιβάλ είναι σημείο αναφοράς για το νησί της Σκοπέλου. Χορευτικά συγκροτήματα από περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό παίρνουν μέρος κάθε χρόνο με σκοπό να γίνει ανταλλαγή των παραδόσεων και να γνωρίσει το κοινό τους χορούς του κάθε τόπου. Συμμετέχοντες και επισκέπτες – τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα του νησιού και θα γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του.

 

Στις 13 Ιουλίου 2018 ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν Μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με παρουσία του χορευτικού τμήματος, της χορωδίας του Ομίλου καθώς και χορευτικών συγκροτημάτων του νομού.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Αυτές οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, αφυπνίζουν και ενισχύουν την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας αλλά έχει και σαν αποτέλεσμα δημιουργία μιας πολιτιστικής – παραδοσιακής κληρονομιάς για τις επερχόμενες γενεές. Καλούμε όλες και όλους να παρευρεθούν και στις δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως και πολλές ακόμη καθ’όλη τη διάρκεια του έτους».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο εκδηλώσεις στην Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |