Εκδηλώσεις στο Νομό Μαγνησίας  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα Προκλήσεις και Αναζητήσεις Εφήβων και  “Tsagarada Escape Festival 2018”, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018 στο Νομό Μαγνησίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, ημερίδα-εκδήλωση Πανθεσσαλικής εμβέλειας με θέμα: «Προκλήσεις και Αναζητήσεις Εφήβων», με συνδιοργανωτές την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν, θα αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς και την αποφυγή των κινδύνων απ’ αυτό. Στόχος της ανωτέρω εκδήλωσης είναι  να έρθουν κοντά η τοπική κοινωνία και οι θεσμοί της με μια πλειάδα  καθηγητών, διακεκριμένων και εξειδικευμένων διδακτόρων, αναλυτών και έμπειρων στελεχών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν/απαντήσουν, συζητήσουν γύρω από τις θεματικές ενότητες με τους συμμετέχοντες στην ημερίδα.

 

Το διάστημα από 21-24 Ιουνίου 2018 η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής έτους 2018 και με στόχο την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Πήλιο και τη Μαγνησία γενικότερα, συνδιοργανώνει με τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας, το ‘Tsagarada Escape Festival 2018”, στην ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας.

 

Πρόκειται για το 6ο Φεστιβάλ Ορεινού και Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μιας σειράς υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, πεζοπορία, θαλάσσιο κανό, τοξοβολία, ιππασία, εναέρια διαδρομή 80 μέτρων ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, όπως παρουσίαση της αναπτυξιακής προοπτικής των μονοπατιών και του πεζοπορικού τουρισμού στο Πήλιο, σεμινάρια «Πρώτων Βοηθειών & Ναυαγοσωστικής» και ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες κα εκδηλώσεις.

 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και καλούμε τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν. Η πρώτη έχει ως θέμα τους νέους, τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και τον εθισμό στο διαδίκτυο, ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους μαθητές και τους γονείς και η δεύτερη έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και είναι το Tsagarada Escape Festival 2018.  Η  εν λόγω διοργάνωση, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, έχει ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια του έτους καθώς το Πήλιο και η Μαγνησία γενικότερα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων βουνού και θάλασσας»..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδηλώσεις στο Νομό Μαγνησίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |