Επιλογή Ευθύνης : Πρόταση ψηφίσματος για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Πρόταση ψηφίσματος για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης»

 

Κύριε πρόεδρε,

Καταθέτουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη συνημμένη πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της φασιστικής επίθεσης σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

Για την «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά»

Η δημοτική σύμβουλος – επικεφαλής

Νατάσα Οικονόμου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή τη σοκαριστική, φασιστική επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Είναι στοιχειώδης υποχρέωση των δημοκρατικών πολιτών, που αντιλαμβάνονται ότι τα φαινόμενα του εκφασισμού απειλούν πλέον επικίνδυνα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, να διακηρύξουν την προσήλωσή τους και να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.

Ο φανατισμός, ο εθνικισμός και το τυφλό μίσος που οδηγούν σε πράξεις βίας, δεν έχουν καμία θέση σε μία ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις εκφάνσεις της, απ’ όπου κι αν προέρχεται, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Γιατί δεν υπάρχει «δίκαιος» και «άδικος» τραμπούκος, ούτε «καλό» και «κακό» θύμα.

Ο Βόλος, μια πόλη με μεγάλη δημοκρατική παράδοση, πρέπει να στείλει ένα μήνυμα δημοκρατικής εγρήγορσης, αντιτασσόμενος αποφασιστικά σε κάθε μορφή βίας και σε κάθε ενέργεια εκφασισμού της ελληνικής και της τοπικής κοινωνίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αξιώνουμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι κράτος δικαίου και ορθολογισμού, με ισχυρούς δημοκρατικού θεσμούς.

 

Επιλογή Ευθύνης : Πρόταση ψηφίσματος για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |