Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Νομού Μαγνησίας

 

 

Εορτασμός 17 Νοέμβρη

 

Πέρασαν 44 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες αργότερα κατέρρευσαν… Πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου…

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου,44 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο…

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας ,που συνεχίζουν να επιβάλουν η Ε.Ε, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δουλειά για όλους. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας αυτού του τόπου.

-Ο αγώνας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι εργαζόμενοι, οι εκπ/κοί απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και την δημιουργία των βασικών υποδομών για την ζωή τους και την μόρφωση των παιδιών τους.

-Συνεχίζουμε με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στον φασισμό, σε κάθε μορφής ρατσισμό, καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους σε μια περίοδο κρίσης.

  • ΕΝΩΤΙΚΑ,ΜΑΖΙΚΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι ,από τον «θόλο» του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ,το απόγευμα στις 6 μ.μ.
  • ΚΑΤΑΘΕΣΗ στεφανιών ,από φορείς ,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Νοέμβρη στο Ηρώο (παραλία), στις 12 το μεσημέρι.

 

 

ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |