Θέμα ημερών οι πληρωμές εφημεριών εργαζομένων και γιατρών στα Κ.Υ. της Μαγνησίας

Θέμα ημερών δήλωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου ότι είναι οι πληρωμές εφημεριών των εργαζομένων και γιατρών στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς κανονιά θα πληρώνοντας 27 Σεπτεμβρίου, ωστόσο λόγω των εκλογών υπήρξε καθυστέρηση. Να σημειωθεί ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες οκτώ μηνών και οι εργαζόμενοι από την αρχή του έτους.
Σχετικά ερωτηθείς για την κατάσταση στα Κ.Υ. και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εφημεριών ο κ. Αντωνίου δήλωσε «Έχουμε πάρει τα εντάλματα θεωρημένα κι είναι θέμα ημερών . Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο, μετά από τόσα βάσανα με τους μηχανισμούς. Στο τρίμηνο έχουν ολοκληρωθεί για όλα τα 33 Κ.Υ. που έχουμε, ενώ από τον ερχόμενο μήνα, κάθε 15νθήμερεο θα βγαίνει κι ένας μήνας επιπλέον, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο εφημεριών που αφορά τα Νοσοκομεία, κι αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο επίτευγμα. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές, καθώς το σύνολο των επιτρόπων ήταν δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα πληρώνονταν 27 Σεπτεμβρίου».
Όσον αφορά στην καταβολή των οφειλομένων από αργίες και Κυριακές ήδη η 5η Υγειονομική Περιφέρεια προχωρά με νέο σύστημα, ενώ γενικότερα για τη λειτουργία των Κ.Υ. ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι όλοι βρίσκονται εν αναμονή της γραμμή του Υπουργείου που θα στηθεί. Όπως είπε «Υπάρχει αγωνία για το πώς θα στηρίξουμε τις δομές από αρχές του χρόνου».
Σχετικά ερωτηθείς για το Κ.Υ. Βελεστίνου και την καθαρίστρια που έφυγε ο Διοικητής ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για τραπεζοκόμο, προσθέτοντας ότι η 5Η ΥΠΕ έχει φροντίσει να προχωρήσει σε επέκταση των συμβάσεων στις καθαρίστριες εκεί.

Θέμα ημερών οι πληρωμές εφημεριών εργαζομένων και γιατρών στα Κ.Υ. της Μαγνησίας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |